Νεκρή από «αδέσποτη σφαίρα» γνωστή Ρωσίδα δημοσιογράφος προσκείμενη στον Πούτιν

Νεκρή από «αδέσποτη σφαίρα» έπεσε γνωστή Ρωσίδα δημοσιογράφος σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στην Κριμαία, μία γυναίκα που στάθηκε στο πλευρό του Πούτιν σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας.

Ο λόγος για την 50χρονη Σβετλάνα Μπαμπάγιεβα που βρήκε τραγικό και ανεξήγητο θάνατο κατά τη διάρκεια στρατιωτικών εκδηλώσεων σκοποβολής στην πρωτεύουσα της χερσονήσου, τη Συμφερούπολη.

Ο μυστηριώδης πυροβολισμός ερευνάται από στρατιωτικούς και όχι από πολιτικούς-κρατικούς ερευνητές και συγκεκριμένα από τη 534η Στρατιωτική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, ενώ δεν δόθηκαν επίσημα περισσότερες λεπτομέρειες για το παράξενο δυστύχημα.

Πηγές αναφέρουν στο κανάλι Cheka-OGPU στο Telegram πως η Ρωσίδα δημοσιογράφος φέρεται να σκοτώθηκε από σφαίρα του δικού της όπλου, γεγονός που δεν μπορεί να επιβεβαιώθει προς το παρόν.

Η Μπαμπάγιεβα ήταν επικεφαλής του ρωσικού και φιλοκυβερνητικού ομίλου μέσων ενημέρωσης «Rossiya Segodnya» με έδρα τη Συμφερούπολη της Κριμαίας, ενώ παλαιότερα υπήρξε επικεφαλής του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου RIA Novosti και συντάκτρια στο μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο gazeta.ru.

Επιπλέον, η Σβετλάνα φέρεται να ήταν εκπαιδεύτρια στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Volk (Wolf) όπου παρείχε υπηρεσίες τακτικής εκπαίδευσης σε ένοπλες ομάδες και σωματοφύλακες, δίδασκε δηλαδή δεξιότητες ασφάλειας και επιβίωσης σε στρατιωτικό προσωπικό και πολίτες.

Την ημέρα που πέθανε, η Μπαμπάγιεβα είχε συνομιλίες με την κορυφαία προπαγανδίστρια του Πούτιν Μαργαρίτα Σιμονιάν -επικεφαλής του RT- σχετικά με την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης υπέρ του Κρεμλίνου στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Ο απροσδόκητος χαμός της προκάλεσε θλίψη σε κορυφαίους αξιωματούχους και προπαγανδιστές του Πούτιν.

Συγκεκριμένα, ο εκρπόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε τον θάνατό της «ανεπανόρθωτη απώλεια», αναφέρει το RIA Novosti. «Ήταν μια πολυτάλαντη δημοσιογράφος και απλώς μια γοητευτική γυναίκα» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, αποχαιρέτησε τη δημοσιογράφο γράφοντας σε λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σ’ αγαπώ πολύ, Σβέτα».

Ο Σεργκέι Ακσιόνοφ, Ρώσος κυβερνήτης της Κριμαίας, χαρακτήρισε τον θάνατό της «αμετάκλητη απώλεια».

«Η Σβετλάνα έκανε πολλά για να μεταφέρει στο κοινό την αλήθεια του τι πραγματικά συμβαίνει στην Χερσώνα», είπε ο Βλαντιμίρ Σάλντο, ο επικεφαλής της νότιας -υπό ρωσική κατοχή- Χερσώνας στην Ουκρανία.