ΝΔ κατά Καμμένου για τους χειρισμούς του στα Βαλκάνια

Tις ανερμάτιστες τοποθετήσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σχετικά με την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στα Βαλκάνια καταγγέλλουν με Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό των Εξωτερικών οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, Γεωργιάδης Άδωνης, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Καλαφάτης Σταύρος, Κεδίκογλου Συμεών, Αναστασιάδης Σάββας, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Δαβάκης Αθανάσιος, Καββαδάς Αθανάσιος, Βούλτεψη Σοφία, Δημοσχάκης Αναστάσιος, Αντωνίου Μαρία, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Τασούλας Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Δήμας Χρήστος, Αντωνιάδης Ιωάννης.

Με αφορμή τις προχθεσινές δηλώσεις του ΥΕΘΑ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι 18 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι ο κ. Καμμένος, με μεγάλη επιπολαιότητα αναφέρεται σε πολύ σοβαρά ζητήματα, εκθέτοντας τη χώρα και δημιουργώντας σύγχυση ως προς τις πραγματικές θέσεις της κυβέρνησης.

Επισημαίνουν ανακρίβειες και αντιφάσεις στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ και ζητούν διευκρινίσεις από τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Κοτζιά.

Με αφορμή την κατάθεση της Επίκαιρης Επερώτησης ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Είναι εκπληκτικές και ανησυχητικές οι απιθανότητες που εξέφρασε κατά την τελευταία του συνέντευξη του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Απιθανότητες όπως ό ισχυρισμός ότι η πλειοψηφία των κατοίκων στα Σκόπια είναι Αλβανικής καταγωγής! Ή ότι η λύση στα Βαλκάνια είναι η δημιουργία και η αντιπαράθεση «τόξων»!

Απιθανότητες που προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία όταν η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις και εν δυνάμει απειλές.

Είναι ανάγκη η εξωτερική πολιτική της χώρας να ασκείται με συνοχή, υπευθυνότητα και συγκρότηση, ειδικά σε μια συγκυρία όπου η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι ιδιαιτέρως ρευστή και κρίσιμη.

Το ερώτημα συνεπώς είναι εάν η κυβέρνηση και το υπουργείο των Εξωτερικών υιοθετούν ή συμφωνούν με αυτές τις ανερμάτιστες τοποθετήσεις που αγνοούν ακόμα και βασικά δεδομένα εξωτερικής πολιτικής».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες είχα κάνει και κοινή δήλωση 12 βουλευτές της ΝΔ, δίνοντας απάντηση στον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Πάνο Καμμένο για την εν λόγω συνέντευξη, για τα όσα είπε σχετικά με την τροπολογία και τη ΣΕΚΑΠ.