ΝΔ και ΠΑΣΟΚ “να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας  στις αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, που θεωρούν ότι η κατ’ αρχήν συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους στο Eurogroup της Παρασκευής, οδηγεί τον τόπο ουσιαστικά σε νέο, 3ο μνημόνιο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Η χώρα βαδίζει πλέον σε νέα κατεύθυνση. Αυτό που δεν έγινε εδώ και πέντε χρόνια το έκανε η νέα ελληνική κυβέρνηση: διαπραγμάτευση με σημαντικά οφέλη για τον ελληνικό λαό.

Η αντίδραση του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την κατανόησή μας. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά το μόνο που κατάφερε επί δυόμιση χρόνια ήταν να εφαρμόζει καταστροφικές πολιτικές της οποίες αποδεχόταν με παθητικότητα;

Ο άλλος εταίρος, της πάλαι ποτέ μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά, κ. Ευ. Βενιζέλος, αντιγράφει το λεξιλόγιο των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών μιλώντας για «τζάμπα μαγκιές».

Είναι κατανοητό ότι θα χρειαστούν καιρό να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Θα πρέπει άμεσα να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα ώστε να βοηθήσουν τη χώρα, αν όντως αυτό επιθυμούν”.