Να σταματήσουν την απεργία καλεί τους δικαστές το Ανώτατο Δικαστήριο της Αιγύπτου

Μόνο σε αποφάσεις που αφορούν την εθνική κυριαρχία της χώρας, μπορεί να εφαρμοστεί το διάταγμα του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι περί διευρυμένων αρμοδιοτήτων του,  έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Και κάλεσε τους δικαστές που έχουν κατέβει από τα έδρανα σε ένδειξη διαμαρτυρίας,  μετά από έκκληση του ισχυρού σωματείου τους για πανεθνική απεργία, να συνεχίσουν να εργάζονται.

Την είδηση μετέδωσε η κρατική τηλεόραση μαζί με την είδηση της γενικής απεργίας που κήρυξαν σήμερα τα σωματεία των Αιγύπτιων δημοσιογράφων για «την έλλειψη ελευθερίας του λόγου».

Στην προσπάθεια να κατευνάσει την οργή των πολιτών, η αιγυπτιακή προεδρία δήλωσε σήμερα έτοιμη να συνεργαστεί με “όλες τις πολιτικές δυνάμεις” για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για το σύνταγμα και υπογράμμισε την “προσωρινή φύση” του διατάγματος με το οποίο διευρύνονται οι εξουσίες του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

“Αυτή η ανακοίνωση κρίνεται απαραίτητη ώστε να κριθούν υπόλογοι εκείνοι που ευθύνονται για την διαφθορά καθώς και για άλλα εγκλήματα που διαπράχτηκαν από το προηγούμενο καθεστώς και κατά τη μεταβατική περίοδο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αιγυπτιακή προεδρία.