Αντιφασιστικές οργανώσεις κατά χρυσαυγιτών στην Κρήτη

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ προσπαθούσαν να κρατήσουν σε απόσταση μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, στην περιοχή της Χερσονήσου, στην Κρήτη.

Σε ξενοδοχείο της περιοχής υπήρχε προγραμματισμένη συγκέντρωση του εθνικιστικού κόμματος, με ομιλητές του βουλευτές του Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Γιιώργο Μπαρμπαρούση και Χρήστο Παππά.

Εκεί βρέθηκαν από νωρίς και μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων, που διαμαρτύρονταν για την παρουσία στην περιοχή της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία αναγκάστηκε να στήσει οδόφραγμα , για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας για να …αναμετρηθούν με τους αντιεξουσιαστές . Τελικά δεν τα κατάφεραν και τα έκτροπα απεφεύχθησαν.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι «δεν μπορούν 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος» και έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της αστυνομίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε συλλήψεις των διαδηλωτών καθώς δεν προχωρούσαν σε ειρηνική διαδήλωση, αλλά φορώντας κουκούλες προκάλεσαν και φθορές σε αυτοκίνητα οπαδών της Χρυσής Αυγής.