Να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στις λιμουζίνες

Επιτέλους η Βουλή πρέπει να βάλει ένα τέλος στις λιμουζίνες που επωφελούνται κάποιοι αξιωματούχοι του κράτους, ανώτερα στελέχη ημικρατικών οργανισμών πρώην αξιωματούχοι και άλλοι…..

Όπως όλα δείχνουν κάποιοι κάνουν παρεμβάσεις ούτως ώστε να μην ψηφιστεί από τους Βουλευτές ο  νόμος ο οποίος θα περιορίζει τον αριθμό των αξιωματούχων που θα κρατάνε τις λιμουζίνες…

Η επιτροπή οικονομικών της Βουλής έχει ετοιμάσει σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι κρατικοί αξιωματούχοι που θα δικαιούνται επί 24ώρου βάσεως και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας υπηρεσιακή λιμουζίνα περιορίζονται γύρω στα 30 με 35 άτομα αντί των 200 που επωφελούνταν μέχρι τώρα.

Δικαίωμα οχήματος μετά οδηγού, καύσιμα και συντήρηση θα έχουν:  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Υπουργοί, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γενικός Εισαγγελέας, Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Γενικός Ελεγκτής και Γενικός Λογιστής.

Οι υπόλοιποι αξιωματούχοι του δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχουν το δικαίωμα χρήσης λιμουζίνας μόνο εν ώρα καθήκοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα χρήσης κρατικής λιμουζίνας έχουν  αρνηθεί ο υπουργός εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος και ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, Δημήτρης Χατζηχαμπής οι οποίοι επικαλούμενοι την οικονομική κρίση χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα.

Ας θυμήσουμε και πάλι ότι στη Κύπρο υπάρζουν πάνω από 70,000 άνεργοι και η κυπριακή οικονομία βρίσκεται στ ναδίρ της …

Όλα αυτά τα υπερ-προνόμια είναι καιρός να σταματήσουν κάποιοι να τα εκμεταλλεύονται. Γι αυτό ας σταματήσουν οι επηρεαζόμενοι να καθυστερούν και να επηρεάζουν τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου….

Ο κόσμος έχει πλέον φτάσει στα όρια του και όλα αυτά τα προκλητικά προνόμια πρέπει να σταματήσουν.