ΝΑΤΟ: “Θέμα χρόνου η κατάρρευση του συριακού καθεστώτος”

Την πεποίθηση του ότι το συριακό καθεστώς βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης εξέφρασε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή κάλεσε το καθεστώς να συνειδητοποιήσει την τρέχουσα κατάσταση και να τερματίσει τις βιαιότητες, δεσμευόμενο παράλληλα, ότι θα ικανοποιήσει τα νόμιμα αιτήματα του λαού.

“Πιστεύω ότι το καθεστώς της Δαμασκού πλησιάζει στην κατάρρευση…Νομίζω ότι πλέον είναι απλώς θέμα χρόνου” δήλωσε ο Ράσμουσεν και πρόσθεσε “Καλώ το καθεστώς να τερματίσει τις βιαιότητες, να συνειδητοποιήσει ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση και να δεσμευθεί σε μια διαδικασία ώστε να ικανοποιήσει τα νόμιμα αιτήματα του συριακού λαού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με τη χρήση πυραύλων “Σκούντ” απο την κυβέρνηση Άσαντ, ο Ράσμουσεν υποστήριξε ότι αποτελούν “απόλυτη ασέβεια” στη ζωή των σύρων πολιτών, καθώς οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το εσωτερικό της Συρίας και έπληξαν τη Συρία, οπότε κανένας πύραυλος δεν έπεσε σε γειτονικά εδάφη”, κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, το Υπουργείο εξωτερικών της Συρίας διαψεύδει κατηγορηματικά τη χρήση πυραύλων Σκούντ.

 

«Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το εσωτερικό της Συρίας και έπληξαν τη Συρία, οπότε κανένας πύραυλος δεν έπεσε σε γειτονικά εδάφη», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Πάντως, όπως μετέδωσε σήμερα η συριακή κρατική τηλεόραση, η Δαμασκός διαψεύδει ότι εκτόξευσε πυραύλους Σκουντ, αντίθετα με τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ και των σύρων ανταρτών. «Το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο συριακός στρατός εκτόξευσε πυραύλους Σκουντ», μετέδωσε το δίκτυο αλ Ιχμπαρίγια.