Νίκος Αναστασιάδης: Ύψιστη σημασία στις ένοπλες δυνάμεις

Πολιτική διασφάλισης των σημαντικών παραμέτρων που αφορούν στη λύση του Κυπριακού προβλήματος, με ενεργό εμπλοκή, «όπως εμείς το θέλουμε και θα το επιδιώξουμε» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεσμεύτηκε ,στα στρατευμένα νιάτα της Κύπρου, είτε τα εξ Ελλάδος καταγόμενα, να ακολουθήσει ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά την επίσκεψή του σε στρατόπεδα στην περιοχή Μαθιάτη, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι αποδίδει ύψιστη σημασία στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων για όσο τουλάχιστον θα διαρκεί η παρούσα ανώμαλη κατάσταση «γιατί για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε μέσα από ένα ειρηνικό διάλογο, για να λυθεί το κυπριακό, χρειαζόμαστε ταυτόχρονα να νιώθουμε ότι έχουμε και ισχυρή αμυντική θωράκιση»

Ο κ. Αναστασιάδης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνικής λύσης, ξεκαθαρίζοντας ότι «τα όσα είπε ο κ. Μπαγίς, είτε οποιοσδήποτε άλλος παράγων, είτε των Ηνωμένων Εθνών είτε άλλως πως, οι σχεδιασμοί που γίνονται εν τη απουσία μας δεν πρόκειται ούτε να μας δεσμεύσουν, ούτε και μας δεσμεύουν. Αυτοί που θα αποφασίσουν είναι το Εθνικό Συμβούλιο και η πολιτική ηγεσία. Αν και εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες εκείνες συνθήκες ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα μπορέσει να επιτρέψει την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια ευτυχής κατάληξη στην νέα προσπάθεια που θα καταβάλουμε…Ταυτόχρονα η κατοχική δύναμη θα πρέπει να είναι υπόλογος για τις όποιες προτάσεις καταθέτει η άλλη πλευρά», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Εξέφρασε, παράλληλα,  την επιθυμία όλων των Ελληνοκυπρίων να δουν την πατρίδα τους να απαλλάσσεται από τα κατοχικά στρατεύματα και το νέο καθεστώς στην Κύπρο να είναι ένα καθόλα ευρωπαϊκό κράτος το οποίο να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των Ευρωπαίων πολιτών της.

Ο κ. Αναστασιάδης προσέφερε στις Μονάδες Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.