Νίκη της ΑΕΛ επί της Ανόρθωσης

Η ΑΕΛ νίκησε το απόγευμα με 3-1 στο Τσίρειο την Ανόρθωση και έφτασε τη σημερινή αντίπαλο της στην τρίτη θέση και στους 18 βαθμούς.

Πέμπτη νίκη στο Πρωτάθλημα για την ΑΕΛ, τρίτη ήττα για την Ανόρθωση, μετά από ένα δυνατό παιχνίδι στη Λεμεσό, με πολλές φάσεις, κυρίως από τους γηπεδούχους.

Η ΑΕΛ προηγήθηκε στο σκορ στο 10′ λεπτό με σουτ του Μπεμπέ έξω από την περιοχή, για να ισοφαρίσει στο 30′ λεπτό η Ανόρθωση με πέναλτι του Γκονζάλο Γκαρσία. Το πέναλτι το κέρδισε ο Γκριγκαλασβίλι μετά από μαρκάρισμα του Ντεντέ.

Στο 44′ άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα αφού η Ανόρθωση έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Βαλεντίνου Σιέλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα ενώ λίγοτερα νωρίτερα, το 38′, από φάουλ του Μπεμπέ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 53′ με αυτογκόλ του Παβίσεβιτς, ο οποίος, στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα από σέντρα του Μοντέιρο, την έστειλε στην εστία της ομάδας του.

Το τρίτο γκολ της ΑΕΛ το πέτυχε στο 68′ ο Ορλάντο Σα με πλασέ, μετά που κέρδισε την μπάλα από τον Γκάλαμαζ. Αυτό ήταν το 6ο γκολ του Σα στο Πρωτάθλημα.

ΑΕΛ: Φεγκρούς, Αϊρόσα, Καρλίτος, Ουόν, Νικολάου, Σακέτι (86′ Θεοφίλου), Μπεμπέ, Ντεντέ, Μοντέιρο, Ταρτζίνιο (55′ Εντμάρ), Σα (90′ Κάσιο).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Βέγκα, Παβίσεβιτς, Σιέλης, Ζόρζε, Γκάλαμαζ, Μάκος, Αλέξα, Γκριγκαλασβίλι (46′ Αβραάμ), Γκαρσία (61′ Μπεν Σοσιάν), Φοφανά (74′ Οκκάς), Κολαούτι.

Διαιτητής: Μάριος Τσαγγάρης.