Νίκη Αναστασιάδη με πάνω από 70% προεξοφλούν διεθνή ΜΜΕ

Σαρωτική νίκη του Νίκου Αναστασιάδη με ποσοστό άνω του 70% στον δεύτερο γύρο των εκλογών, βλέπουν διεθνή μέσα ενημέρωσης που έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην κάλυψη του πρώτου γύρου της εκλογικής διαδικασίας στην Κύπρο.

Μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) από την Ευρώπη, την Αμερική ακόμη και τη Μέση Ανατολή μέσα από συνεχείς ανταποκρίσεις τους, προεξοφλούν από τώρα πως ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών θα είναι ο Νίκος Αναστασιάδης. Ενδεικτικά του πως αντιλαμβάνονται τα διεθνή ΜΜΕ την διαφαινόμενη εκλογή Αναστασιάδη είναι όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters : «Ο Νίκος Αναστασιάδης ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει μεγάλη πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων» αναφέρει το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Τα διεθνή ΜΜΕ θεωρούν, μονόδρομο πλέον την εκλογή του Ν. Αναστασιάδη στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το σκεπτικό ότι ο αντίπαλος του στο δεύτερο γύρο των εκλογών,  ο Σταύρος Μαλάς στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, στο οποίο και η πλειονότητα των ψηφοφόρων χρεώνει -και όχι άδικα -το σημερινό κατάντημα της χώρας. Έπειτα από πέντε χρόνια διακυβέρνησης το ΑΚΕΛ και ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό πολιτική σκηνή, φέρουν την απόλυτη ευθύνη για την κατρακύλα της οικονομίας, την ύφεση, την ανεργία που πλήττουν τον Κυπριακό λαό.

Όλα αυτά έχουν καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου, ο οποίος με τη ψήφο του θα είναι εκείνος που καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.