Νέο σχέδιο για επιχορηγούμενη διαμονή σε ξενοδοχεία σε εμβολιασμένους

Εντός της ημέρας, το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα ανακοινωθούν τα πέραν των 200 ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού για επιχορηγημένη διαμονή σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

O Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης είπε ότι όλες οι μονάδες που συμμετέχουν στο σχέδιο θα αναρτηθούν ώστε το κοινό να γνωρίζει και να προχωρήσει σε κρατήσεις. Σχολίασε ότι δεν πρόκειται για κάτι το οποίο θα φέρει κέρδη στους ξενοδόχους αλλά είναι ένας τρόπος να παραμείνουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία και να μην ζουν με επιδόματα αφού οι ζημιές είναι τεράστιες, παράλληλα δίνεται “διέξοδος στους συμπατριώτες μας να κάνουν φθηνές διακοπές με ασφάλεια στην Κύπρο”.

Πρόσω ολοταχώς στον εμβολιασμό

Όπως ανέφερε ο κ. Ρουσουνίδης είναι έντονο το ενδιαφέρον, πέραν των 100 ξενοδοχείων λαμβάνουν μέρος, αριθμός ατόμων που αγγίζουν τις 2 χιλιάδες. Ερωτηθείς πως το κατάφεραν είπε ότι εδώ και εβδομάδες, με το που άνοιξαν τα ξενοδοχεία και είδαν ότι αρκετοί εργαζόμενοι δεν ήταν εμβολιασμένοι, ο ΠΑΣΥΞΕ προχώρησε σε ενημέρωσή τους με τα αποτελέσματα να είναι ορατά.

“Δεν υπάρχει περίπτωση”

Απορρίπτει τις καταγγελίες ότι συγκεκριμένα ξενοδοχεία αποκρύπτουν κρούσματα αφού έχουν και μειωμένο προσωπικό.

“Τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά σε όλα τα ξενοδοχεία μέλη του ΠΑΣΥΞΕ τα οποία λαμβάνουν καθημερινά ενημέρωση”, τόνισε ο κ. Ρουσουνίδης επισημαίνοντας πόση μεγάλη σημασία έχει για τη συγκεκριμένη βιομηχανία η προτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού αφού θα είναι άμεσες οι συνέπειες στους ξενοδόχους.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει κρούσμα να συνεχίσει να εργάζεται στο χώρο εργασίας του και στο τέλος να κινδυνεύει να κλείσει η μονάδα του με ανυπολόγιστες ζημιές. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που ζητήσαμε το SafePass.”