Νέο παραλήρημα του Σουλτάνου! Η Ελλάδα διώκει, ληστεύει, ξυλοκοπά και δολοφονεί πρόσφυγες… (Video)

Ο Σουλτάνος με βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό κατηγορώντας την Ελλάδα για τον θάνατο μεταναστών στο Αιγαίο. Ο Σουλτάνος κούνησε το δάχτυλο στη χώρα μας τονίζοντας ότι “είμαστε μάρτυρες της κατάστασης, των προσφύγων που ξυλοκοπούνται ή και δολοφονούνται από τους Έλληνες καθημερινά”.

“Τα ταξίδια που ξεκινούν με την ελπίδα να δημιουργηθεί ένα ασφαλές μέλλον ξεφεύγοντας από την καταπίεση και την πείνα μπορεί να καταλήξουν σε καταστροφή. Σχεδόν 30 χιλιάδες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Η τύχη των παιδιών μεταναστών που κατέφυγαν στην Ευρώπη είναι άγνωστη. Είμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των σφαγιασμένων προσφύγων” σχολίασε ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των μεταναστών σε όλο τον κόσμο έχει φτάσει τα 275 εκατομμύρια και ο αριθμός των εκτοπισμένων προσφύγων έχει πλησιάσει τα 30 εκατομμύρια. Με τις συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, 5 χιλιάδες άτομα προστέθηκαν στον αριθμό των προσφύγων. Τα ταξίδια ξεκίνησαν με την ελπίδα της δημιουργίας ενός ασφαλούς μέλλοντος με τη διαφυγή από τις διώξεις, την καταπίεση και την πείνα αλλά μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή. Σχεδόν 30 χιλιάδες μετανάστες στη Μεσόγειο έχασαν τη ζωή τους. Η μοίρα των παιδιών μεταναστών που κατέφυγαν στην Ευρώπη είναι άγνωστη. Είμαστε μάρτυρες των προσφύγων που ξυλοκοπούνται ή και δολοφονούνται από τους Έλληνες καθημερινά. Το πραγματικό βάρος δεν είναι οι ανεπτυγμένες κοινωνίες με δυνατή φωνή, αλλά οι χώρες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της κρίσης όπως εμείς” συνέχισε.

“Είμαστε η χώρα που έχει φιλοξενήσει τους περισσότερους πρόσφυγες τα τελευταία 7 χρόνια. Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε αυτή την ευθύνη. Σε αυτήν την περίοδο που βιώνουμε τη μεγαλύτερη ανθρώπινη κινητικότητα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την ευθύνη. Αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να αποφευχθεί εάν η διεθνής κοινότητα δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τα υποκείμενα προβλήματα της μετανάστευσης” κατέληξε ο Ερντογάν.