Νέο κύμα λαθρομεταναστών έφθασε σήμερα στον Ακάμα και Κάβο Γκρέκο

Νέο κύμα λαθρομεταναστών έφθασε σήμερα στον Ακάμα και Κάβο Γκρέκο. Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο εντοπισμού μεταναστών τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνολικά 35 μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί, σε δύο περιπτώσεις, στις επαρχίες Αμμοχώστου και Πάφου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 9 το πρωί σήμερα, εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος ανοικτά της περιοχής Κάβο Γκρέκο. Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στο σημείο όπου διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν 25 πρόσωπα.

Το εν λόγω σκάφος συνοδεύτηκε από την Άκατο της Λιμενικής στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλιμνίου και στη συνέχεια στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, όπου διεξάγονται εξετάσεις για εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αφίχθηκαν στην Κύπρο.

Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 8 άνδρες, 8 γυναίκες και εννέα ανήλικους, από βρεφική ηλικία, μέχρι και 16 ετών. Όλοι ήταν καλά στην υγεία τους, εκτός από μία έγκυο γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, στην επαρχία Πάφου, εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί σε περιοχή του Ακάμα, 10 πρόσωπα, τα οποία όπως ανάφεραν είχαν αφιχθεί στην Κύπρο με σκάφος το οποίο εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση αραγμένο στην ακτή.

Τα πιο πάνω πρόσωπα, μεταφέρθηκαν από μέλη της Αστυνομίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, για εξακρίβωση των συνθηκών άφιξής τους στην Κύπρο.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά.