Νέο διήμερο λουκέτο στα φαρμακεία

Νέος κύκλος ταλαιπωρίας περιμένει εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να βάλουν πανελλαδικό λουκέτο στα φαρμακεία τους, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Δεκεμβρίου,συνεχίζοντας την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον Οργανισμό.

Έπειτα απο πολύωρη συνεδρίαση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έλαβε την απόφαση νέας 48ωρης απεργίας προκειμένου να απαντήσει κατ’αυτό τον τρόπο στις “απαράδεκτες” όπως τις χαρακτήρισαν, δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου.

“Ο υπουργός Υγείας, σκεπτόμενος ψύχραιμα και βλέποντας πως έχει η κατάσταση, πρέπει να αναθεωρήσει τη στρατηγική του. Δεν μπορούμε να δεχθούμε απειλές για ασύδοτα ωράρια, απειλές κατά της ύπαρξης των φαρμακευτικών συλλόγων και ατομικές συμβάσεις, οι οποίες στο τέλος αποβαίνουν σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης” τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα παλαιά χρέη.