Νέο «αφεντικό» της Paramount Pictures ο Ελληνο-αμερικανός Τζιμ Γιαννόπουλος

Ο δεύτερης γενιάς Ελληνο-αμερικανός Tζιμ Γιαννόπουλος που για πολλούς θεωρείται ο γκουρού της κινηματογραφικής βιομηχανίας αναλαμβάνει τελικά το τιμόνι της Paramount Pictures.

Η συμφωνία με την Viacom έκλεισε οριστικά και ο Έλληνας ομογενής θα αναλάβει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Pictures (της Viacom).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό τον Γιαννόπουλος διεκδικούσε και η Sony Pictures προκειμένου να αντικαταστήσει τον απερχόμενο επικεφαλής Μάικλ Λίντον ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Όπως είναι γνωστό ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Γιαννόπουλος διετέλεσε για περίπου 25 χρόνια (μέχρι το 2016) Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της 20th Century Fox με τεράστιες επιτυχίες, ανάμεσα στις οποίες και ο «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον.

Ο «χρυσοχέρης του Χόλιγουντ» καλείται τώρα να αλλάξει άμεσα την πορεία της Paramount η οποία το 2016 είχε μια πολύ κακή χρονιά και έχει υποχωρήσει στην τελευταία θέση, μεταξύ των μεγάλων, σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς τα τελευταία χρόνια. H εταιρεία έχασε περίπου 450 εκατ. δολάρια από αποτυχίες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλού της Μπραντ Γκρέι. Αντικαθιστώντας τον Γκρέι με τον Γιαννόπουλος η Viacom δίνει στον δεύτερο πλήρη εξουσία για τις ταινίες που κοστίζουν μέχρι και 100 εκατομμύρια δολάρια.