Νέος μεγάλος σεισμός στην Κρήτη 5,4 Ρίχτερ

Συγκεκριμένα νέα σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:48 με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι, όπου χθες καταγράφηκε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ. Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και το Ηράκλειο. Σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε εστιακό βάθος 13,9 χλμ. και επίκεντρο 22 χλμ ν/να του Ηρακλείου Κρήτης.

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου Κρήτης ενώ πολλές είναι οι δονήσεις που ακολούθησαν το μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν δύο ισχυροί μετασεισμοί 4,4 Ρίχτερ. Ακόμα ένας σεισμός 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.13 τα ξημερώματα. Ο σεισμός εντοπίστηκε στα 22 χλμ. ΒΔ της Άρβης και είχε εστιακό βάθος 13.5 χλμ.

Κώστας Παπαζάχος στο Newsbeast για τον νέο σεισμό στην Κρήτη
Για τον νέο μεγάλο σεισμό στην Κρήτη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης μίλησε στο Newsbeast ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο σεισμός των 5, 3 Ρίχτερ είναι ένας δυνατός μετασεισμός στο πλαίσιο του φυσιολογικού και το μέγεθος του δεν πρέπει να μας τρομάζει. Ισχυροί μετασεισμοί ακόμα και μόλις μισή μονάδα κάτω σε σύγκριση με τον κύριο σεισμό μπορούν να έρχονται ακόμα και 2 μήνες μετά. Αυτό που θα φθίνει με τον καιρό είναι η συχνότητα τους όχι απαραίτητα η ισχύς τους» είπε ο κ. Παπαζάχος ο οποίος σημείωσε πως αυτή τη στιγμή οι σεισμολόγοι συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως ο χτεσινός σεισμός ήταν ο κύριος και ο, τι βλέπουμε εφεξής μετασεισμική ακολουθία.