Νέος επίγειος δορυφόρος με συνεργασία Cyta – AVANTI

Η Cyta και η διεθνής εταιρεία τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων AVANTI ανακοινώνουν τα εγκαίνια του επίγειου δορυφορικού κόμβου πολλαπλών χρήσεων της AVANTI, στο Δορυφορικό Σταθμό της Cyta «Μακάριος», τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν σήμερα από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Τάσο Μητσόπουλο.

Ανακοίνωση της Cyta αναφέρει ότι «ο δορυφορικός κόμβος της AVANTI προσφέρει από το Νοέμβριο του 2012 υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και διαθεσιμότητας στο δορυφορικό σύστημα Hylas 2, νέας γενεάς, το οποίο λειτουργεί στη ζώνη συχνοτήτων Ka και παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο σε μεγάλες περιοχές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης».

Το σύστημα Hylas 2 παρέχει προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε σημαντικές, ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές, επιτρέποντας σε πελάτες απομακρυσμένων περιοχών να απολαμβάνουν προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ψηλές ταχύτητες, προστίθεται.

 

Κατά την τέλεση των εγκαινίων, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι στους δύσκολους καιρούς που περνά ο τόπος, είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις μια διεθνούς κύρους εταιρεία, όπως η AVANTI, να επενδύει στην Κύπρο και εξέφρασε την ελπίδα όπως αυτό συνεχιστεί και από άλλες ξένες εταιρείες.

Ανέφερε ότι η AVANTI «είναι γνωστή διεθνής εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών, η οποία έχει υπό την ιδιοκτησία και λειτουργία της στόλο τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων και η παρουσία της στην Κύπρο υποβοηθά τις προσπάθειες του Υπουργείου να καθιερωθεί η Κύπρος ως περιφερειακό κέντρο παροχής υπηρεσιών και ιδιαίτερα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών».

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta Στάθης Κιττής είπε ότι «η επιλογή της Κύπρου και της Cyta ειδικότερα, για συνεγκατάσταση και λειτουργία των επίγειων δορυφορικών κόμβων της AVANTI, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη Cyta που της επιτρέπει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο, το εξαίρετο της διεθνές καλωδιακό και δορυφορικό δίκτυο».

Είπε ότι «παράλληλα, αποτελεί σημαντική ώθηση στις προσπάθειες μας για προώθηση της Κύπρου ως εξαίρετου τηλεπικοινωνιακού κόμβου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και ως έδρας φιλοξενίας διεθνών επενδύσεων».

Ο Διοικητικός Σύμβουλος του Ομίλου AVANTI, Richard Vos δήλωσε ότι μέσω του Δορυφορικού Σταθμού της Cyta «Μακάριος», η AVANTI, «θα συνεχίσει την παροχή προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους πελάτες μας σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Λιβύη».

«Η Κύπρος παρέχει τις ιδανικές οικονομικές, κοινωνικές και γεωγραφικές συνθήκες για να ικανοποιήσει τις ανάγκες ξένων εταιρειών που επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν ως βάση εξυπηρέτησης και παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε ασταθείς και υπό διαταραχή περιοχές του κόσμου», σημείωσε ο Διευθυντής της AVANTI.