Επικρίσεις ΕΛ.Α-ΖΩ για ψηλούς μισθούς στο Ογκολογικού της Τρ. Κύπρου

Σε μισθούς και έξτρα των “golden boys – γιατρών” και άλλου ανώτερου προσωπικού, αναφέρεται σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΛΑΖΩ, Χρίστος Ανδρέου, σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος που αφορά τις ανακοινώσεις των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ για το παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου πως το συνολικό πακέτο ωφελημάτων του προσωπικού είναι χαμηλότερο από το πακέτο των ωφελημάτων του δημοσίου

Ο κ. Ανδρέου υποστηρίζει ότι κρύβονται πίσω από τους χαμηλά αμοιβόμενους του Κέντρου και ζητεί να δοθούν στη δημοσιότητα το μισθολόγιο και τα έξτρα των γιατρών και του ανώτερου προσωπικού, καθώς και του Διευθυντή του Ογκολογικού Κέντρου και των δύο προϊστάμενων των Κλινικών Ογκολογίας-Παθολογίας και Ακτινοθεραπείας.

Επαναλαμβάνει ότι είναι κάθετα εναντίον του μονοπωλίου και στη σπατάλη – όπως γράφει – κρατικού χρήματος και επικρίνει τους συνδέσμους ΠΑΣΥΚΑΦ, Αντικαρκινικό και Euro Donna ότι παρακάθονται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου και ζητούν “να μην κάνει το κράτος ακτινοθεραπευτικά, φυσικά αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο”.

Τα λειτουργικά έξοδα του ΟΚΤΚ, αναφέρει, είναι €16 εκ. το χρόνο ενώ τα επιπλέον λειτουργικά έξοδα του Ακτινοθεραπευτικού της Λευκωσίας όταν θα λειτουργήσει θα είναι ΜΟΝΟ €2½ εκ. το χρόνο “και αυτό το παραδέχθηκε και ο Υπουργός Υγείας”, όπως υποστηρίζει.