Νέος διαχειριστής της πρώην Λαϊκής διορίστηκε ο Κρις Παύλου

Το διορισμό του Κρις Παύλου ως Διαχειριστή της πρώην Λαϊκής Τράπεζας καθώς και την κατ` αρχήν συμφωνία της με την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για αξιολόγηση και πιθανή πώληση των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, ανακοίνωσε η Αρχή Εξυγίανσης.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχή Εξυγίανσης «ανακοινώνει ότι διόρισε σήμερα τον κ. Κρις Παύλου ως Διαχειριστή της Cyprus Popular Bank (εφεξής Λαϊκή Τράπεζα), δυνάμει του περί Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμου του 2013 και 2014».

Ο διορισμός, προστίθεται, «γίνεται σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας Διαχειρίστριας κυρίας Άντρης Αντωνιάδου».

Η Αρχή Εξυγίανσης ανακοινώνει επίσης ότι «έχει προσέλθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), ελληνική θυγατρική εταιρεία της Λαϊκής Τράπεζας, για την παροχή συμβουλευτικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για αξιολόγηση και πιθανή πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας, με στόχο τη μεγιστοποίηση του οφέλους των πιστωτών».

Σε βιογραφικό του που δίνεται στη δημοσιότητα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Κρίς Παύλου εργάστηκε από το 1966 ως το 1987 στην Barclays Bank στο Λονδίνο, μεταξύ 1987 και 1990 στην HSBC σε διάφορες διευθυντικές θέσεις και ως σύμβουλος της Λαϊκής (1999) και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής από το 2001 ως το 2004. Υπηρέτησε εκ νέου στο ΔΣ της Λαϊκής από το 2012 ως τις 21 Μαρτίου 2013 οπότε και υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Παύλου διορίστηκε από την Αρχή Εξυγίανσης τον Οκτώβριο του 2013 Πρόεδρος της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος.