Μυστικά στα κατεχόμενα ο επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας Sberbank 

Μυστικά στα κατεχόμενα πήγε μέσω Λάρνακας ο επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας Sberbank και πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Γκέρμαν Γκρεφ σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ όπου συμμετείχε σε συνάντηση των θυγατρικών της τουρκικής τράπεζας Denizbank.

Όπως γράφει η Μιλλιέτ η συνάντηση κρατήθηκε μυστική για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από την Ε/κ πλευρά. Η συνάντηση κράτησε τρεις μέρες και ο Γκέρμαν Γκρεφ συμμετείχε την τελευταία μέρα μόνο και διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο `Άρτεμις` στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Γκέρμαν Γκρεφ προγραμμάτιζε να πάει στην συνάντηση μέσω του παράνομου αεροδρομίου `Ερτζάν` στα κατεχόμενα αλλά τελικά το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών του συνέστησε να μεταβεί στα κατεχόμενα μέσω Λάρνακας για να μην προκληθούν αντιδράσεις στην Ε/κ πλευρά.

Οι ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο Γκέρμαν Γκρεφ έκανε ομιλία κατά την συνάντηση απευθυνόμενους στους 1700 εργαζομένους της τουρκικής τράπεζας που συμμετείχαν. Ο Γκέρμαν Γκρεφ φέρεται να δήλωσε στους επικεφαλής του ξενοδοχείου ότι με την πρώτη ευκαιρία θα πάει διακοπές με την οικογένειά του στα κατεχόμενα. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου ανέφερε ακόμη ότι ο Γκέρμαν Γκρεφ “υπέβαλε ερωτήσεις σαν να είχε πρόθεση να κάνει επενδύσεις” στα κατεχόμενα.