Νέες αφίξεις μεταναστών σε παραλία στο Λατσί

Νέες αφίξεις μεταναστών σε παραλία στο Λατσί

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αφίξεις μεταναστών στη Κύπρο. Σήμερα τα χαράματα, η Αστυνομία, μετά από εκτεταμένες έρευνες,  εντόπισε  σκάφος που μετέφερε 8 άνδρες Συριακής καταγωγής, 24 μέχρι 41 χρόνων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ οι μετανάστες είχαν αναφέρει ότι αφίχθηκαν με ταχύπλοο σκάφος στις 02:30 το πρωί από την Μερσίνα, το οποίο τελικά αναχώρησε μετά την αποβίβαση τους, η Αστυνομία, μετά από εκτεταμένες έρευνες εντόπισε το σκάφος που τους μετέφερε δίπλα από την παραλία του Τάκα στην παραλία “Πιτίλη” γνωστή ως παραλία των σκύλων.

Τα μέλη του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς προχώρησαν σε έλεγχο του σκάφους .

Οι οκτώ άτυποι μετανάστες έχουν ήδη μεταφερθεί από το σταθμό της Λιμενικής Αστυνομίας στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για την λήψη στοιχείων και καταθέσεων με σκοπό την πλήρη εξακρίβωση των στοιχείων τους αλλά και για τις συνθήκες άφιξής τους στην Κύπρο.

Οι μετανάστες ανέφεραν στους αστυνομικούς που άρχισαν τη λήψη καταθέσεων ότι προωθήθηκαν στην Κύπρο από τούρκο διακινητή στον οποία κατέβαλαν από 2500 δολάρια και ο οποίος τους άφησε στην παραλία, αποπλέοντας πίσω στην Τουρκία.

Στην συνέχεια αναμένεται να οδηγηθούν στον χώρο υποδοχής προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά.