Νέα ΜΕΡΑ:Οργή και έντονο προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις Ταλάτ

«Οργή και έντονο προβληματισμό προκαλούν σε όλους μας οι δηλώσεις του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στην Κύπρο», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο τομεάρχης Εξωτερικών & Άμυνας του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Γιώργος Νούλας.

Πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του πρώην Τ/κ ηγέτη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια «επιτείνουν τον προβληματισμό». Σύμφωνα με τον κ. Νούλα ενδεικτικό των προθέσεων των Τουρκοκυπρίων είναι και η παρατήρηση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι ο σημερινός ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Ερόγλου, προτιμά τη διχοτόμηση, καθώς όπως αναφέρει αποδεικνύεται ότι η «σκληρή γραμμή των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων βρίσκει, ακόμα, γόνιμο έδαφος στο ευρωπαϊκό, πρωτίστως, αλλά δυστυχώς, και στο διεθνές κοινό».

Καταλήγοντας ο κ. Νούλας στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, η ελληνική εξωτερική πολιτική οφείλει να αποδειχθεί αντάξια των περιστάσεων και να μην παγιδεύεται σε επισκέψεις και πομπώδεις εξαγγελίες με τις οποίες το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να καλύπτεται πρόσκαιρα το έλλειμμα Εθνικής Στρατηγικής».