Νέα επεισόδια στη Λήδρας – Οι διαδηλωτές τραυμάτισαν αστυνομικό

Νέα επεισόδια στη Λήδρας – Οι διαδηλωτές τραυμάτισαν αστυνομικό

Με νέα επεισόδια σημαδεύτηκε και η σημερινή διαμαρτυρία κατά του κλεισίματος των οδοφραγμάτων.

Η σημερινή διαμαρτυρία έγινε  μετά από πρόσκληση της οργάνωσης Unite Cyprus now. Ομάδα περίπου 150 ατόμων από τα κατεχόμενα προσπάθησε να περάσει στις ελεύθερες περιοχές από το κλειστό οδόφραγμα στην Οδό Λήδρας.

Αστυν ομικοί, ανέκοψαν την παράνομη είσοδο με χρήση αντιοχλαγωγικών δακρυγόνων όπου τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με ασθενοφόρο.

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι σοβαρό μέχρι στιγμής στην υγεία του αστυνομικού.

Μετά το περιστατικό έγινε ανάκληση προσωπικού, οπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν από τα κατεχομενα και Τουρκοκύπριοι, ενώ παρόντες ήταν στη διαμαρτυρία και πολιτικοί από το ΑΚΕΛ και συγκεκριμένα οι Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και Τάκης Χατζηγεωργίου.

Οι διαδηλωτές, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, που διαμαρτύρονταν και από τις δύο πλευρές του οδοφράγματος, περικύκλωσαν τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί τόπου, ενώ σε κάποια στιγμή είχε δημιουργηθεί ένταση μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, Τουρκοκύπριοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια με την Αστυνομία, η οποία στην προσπάθειά της να τους απωθήσει, προχώρησε σε χρήση σπρέι.

Σε κάποια στιγμή Τουρκοκύπριοι κάλεσαν τους Ελληνοκύπριους διαμαρτυρόμενους, που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά να «μπουκάρουν», αλλά δεν εισακούστηκαν.