Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ

Μια νέα δημοσκόπηση της E-VOICE, που δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», δίνει προβάδισμα  του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,7% έναντι της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα με 21,2% και ακολουθεί η ΝΔ με ποσοστό 17,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ 3,9, οι ΑΝ.ΕΛ με 2%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,8%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 17% (16,7%).

Στο ερώτημα αν η χώρα πρέπει ή όχι να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές, το 46,2% απαντά «όχι» έναντι 45% που επιθυμεί πρόωρες κάλπες, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 8,8%.

Το 44% εκτιμά ότι η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες, με αφορμή τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ το 35,9% πιστεύει πως στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τελικά θα εκλεγεί νέο πρόσωπο.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μπροστά στην ερώτηση «Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη σταθερότητα της χώρας, ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο». Ο πρωθυπουργός προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 4,4 μονάδες και συγκεντρώνει το 23,1% έναντι 18,7% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο «δίπολο» Σαμαρά – Τσίπρα και στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για πρωθυπουργό, η διαφορά είναι 3,8% υπέρ του Α. Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, το 35,7% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο το νυν πρωθυπουργό για τη θέση αυτή και το 31,9% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανέναν» απαντά το 31%.