Μ.Μπακοδήμου: “Πέρασα κατάθλιψη για έξι μήνες”

Η Μαρία Μπακοδήμου παραδέχεται ότι έχει περάσει κατάθλιψη για έξι μήνες και δηλώνει πως δε γνώριζε αν έφταιγε ο τρόπος ζωής της, οι ορμόνες, οι επιλογές της να μένει σε σχέσεις που δεν την κάλυπταν ή η πίεση της δουλειάς.

Το θέμα για εκείνη είναι ότι όλη αυτή η άσχημη περίοδος πέρασε και δεν επέστρεψε ποτέ ξανά !

Στην ερώτηση αν έχει επισκεφθεί ποτέ ψυχολόγο απάντησε θετικά και ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη όταν βρισκόταν στην ηλικία των 5 ετών.

«Ήταν χρονικά σχετικά κοντά από το θάνατο του μπαμπά μου. Είχαν περάσει δύο χρόνια, αλλά καμιά φορά δεν αφήνεις τον πόνο να εκδηλώνεται. Γενικά ήμουν πολύ πιεσμένη. Όταν ήμουν μόνη μου, ξυπνούσα κι έκλαιγα. Ανησύχησα, γιατί είμαι χαρούμενος άνθρωπος. Μίλησα με μία ψυχολόγο. Της είπα ‘φοβάμαι ότι έχω κατάθλιψη’ και μου απάντησε ‘Μάλλον έχεις’. Έτσι μου έδωσε μια ελαφριά θεραπεία με αντικαταθλιπτικά. Αυτό κράτησε δύο-τρεις μήνες. Ξεκίνησα τη θεραπεία. Τα κουτιά ήταν μηνιαία. Στο τρίτο αισθανόμουν ήδη καλύτερα, μίλησα με την ψυχολόγο και της ανέφερα ότι δεν θα τα συνεχίσω. Αρχικά τα αραίωσα, είδα ότι είμαι μια χαρά και τελείωσε αυτό το κεφάλαιο».