Μ.Γιωργάλλας: Πρέπει να εδραιώσουμε στη λειτουργιά του κράτους τη διαφάνεια και αξιοκρατία

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας με δηλώσεις του, τόνισε την ανάγκη του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια υπηρεσία και την κρατική μηχανή γενικότερα.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει το μοντέλο λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας, ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας για τη δημιουργία ενός κρατικού μηχανισμού που δεν θα είναι δαπανηρός αλλά λειτουργικός, παραγωγικός και ευέλικτος.

Είναι επιτακτικά αναγκαίο να περιορίσουμε δραστικά τη γραφειοκρατία και να καταργήσουμε τις άσκοπες χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Πρέπει να εδραιώσουμε στη λειτουργία του Κράτους τον έλεγχο, την ηθική, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την οικονομία πόρων και μέσων.

Η δημόσια υπηρεσία χρειάζεται δομικές ανατροπές και περιστολή δαπανών. Αυτό μπορεί να γίνει με αναδιάρθρωση, συγχώνευσης ή κατάργησης υπηρεσιών και τμημάτων», είπε ο κ. Γιωργάλλας και συνέχισε:

«Η εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών και με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής συναλλαγής σε κάθε δημόσιο φορέα είναι επιτακτική ανάγκη.

Η αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα περιορίσει δραστικά τα φαινόμενα διαφθοράς, τη γραφειοκρατία και θα επιφέρει απλούστευση των διαδικασιών και μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των πολιτών», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και κατέληξε:

«Η σημερινή προβληματική κατάσταση στον δημόσιο τομέα είναι ένας περιοριστικός παράγοντας για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου. Η δημόσια υπηρεσία δεν είναι «ιερή αγελάδα». Στη σημερινή επικίνδυνη μας θέση ιερές αγελάδες δεν υπάρχουν και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και πρώτα απ’ όλα από τους συνδικαλιστές του δημόσιου τομέα».