Μ.Γιωργάλλας: Να ανασταλούν για εύλογο χρονικό διάστημα οι διώξεις για μη καταβολή οφειλομένων

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας, σχολίασε την αύξηση των περιπτώσεων όπου πολίτες και επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Κράτος, λέγοντας:

«Η εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η κυπριακή οικονομία έχει πλήξει καθοριστικά τη μικρομεσαία επιχειρηματική δραστηριότητα. Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιώσιμες και εύρωστες μέχρι πρότινος, πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις έναντι κρατικών υπηρεσιών, όπως το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων, την υπηρεσία Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Έφορο Εταιριών και έναντι άλλων υπηρεσιών, όπως οι δημοτικές αρχές.

Οι επιχειρήσεις αυτές, που αποτελούσαν κάποτε τη σπονδυλική στήλη της πραγματικής οικονομίας, οδηγούνται το κλείσιμο και οι ιδιοκτήτες τους απειλούνται με πτωχεύσεις, βαρύτατα πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση», είπε ο κ. Γιωργάλλας και συνέχισε:

«Ένας από τους πρώτιστους στόχους της πολιτείας είναι η αποφυγή της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής. Εάν συνεχιστούν οι πτωχεύσεις, οι δημεύσεις περιουσιών και οι φυλακίσεις, ο κοινωνικός ιστός θα διαλυθεί, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη Νομική Υπηρεσία, να αναστείλουν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα τις ποινικές και άλλες διώξεις για μη καταβολή οφειλομένων στο κράτος και να επιδιώκουν την εξεύρεση διακανονισμών που θα βοηθούν τους οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», κατέληξε ο κύριος Γιωργάλλας.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ