Μ.Γιωργάλλας: Αναπόφευκτη εξέλιξη η μετοχοποίηση των ημικρατικών

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα των ημικρατικών οργανισμών, προέβη στην εξής δήλωση:

«Για να επιβιώσουν οι ημικρατικοί οργανισμοί και για να συνεχίσουν την προσφορά τους στην κοινωνία, καθίσταται αδήριτη ανάγκη να εκσυγχρονιστούν. Για το ΕΥΡΩΚΟ είναι αναπόφευκτη η εξέλιξη της μετοχοποίησης των ημικρατικών οργανισμών», είπε ο κ. Γιωργάλλας και συνέχισε:

«Ο εκσυγχρονισμός πρέπει να περιλαμβάνει εξορθολογισμό και μείωση του λειτουργικού κόστους και βελτίωση των επιδόσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιβάλλεται εξυγίανση και εξοικονόμηση. Και αυτό θα επιτευχθεί, αν καταργηθούν υπερπρονόμια και περιοριστούν οι αλόγιστες σπατάλες και αν ο σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος», τόνισε ο κ. Γιωργάλλας και πρόσθεσε:

«Πρέπει να κατανοήσουν πρώτα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους ημικρατικούς οργανισμούς και οι διοικήσεις τους, ότι είναι αναγκασμένοι να λειτουργήσουν σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που ήταν συνηθισμένοι έως τώρα. Απορρίπτουμε το ξεπούλημα, αλλά απορρίπτουμε και την διαιώνιση της υφιστάμενης κατάστασης. Απορρίπτουμε επίσης την κομματικοποίηση των Διοικητικών Συμβουλίων.

Τις Διοικήσεις των ημικρατικών επιβάλλεται να αναλάβουν οι άριστοι και όχι οι αρεστοί », κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ