Μόρφου Νεόφυτος για κορωνοϊό: Αποτέλεσμα αμαρτίας και κακίας

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, σε ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέα της κοινότητας Νικηταρίου, την περασμένη Κυριακή, ανέφερε ότι ο κορωνοϊός, είναι αποτέλεσμα αμαρτίας και κακίας.

Ο Πανιερώτατος,  είπε πως χρειάζεται οι άνθρωποι να δώσουν μία μαρτυρία, όπως για παράδειγμα μία αρρώστια.

«Δεν μπορούν οι επιστήμονες να βρουν το αντίδοτο και θα δυσκολευτούν πολύ να το βρουν γιατί είναι αποτέλεσμα αμαρτίας αυτή η ασθένεια και κακίας των μεγάλων δυνάμεων μεταξύ τους, αλλά και δικής μας αμετανόητης αμαρτίας και κακίας».

Πρόσθεσε παράλληλα πως εάν αύριο περάσουν δύο χρόνια για να βρεθεί το αντίδοτο και πάει σε όλο τον κόσμο, που απ’ ότι φαίνεται έτσι θα γίνει, «φάρμακα δεν θα υπάρχουν. Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι θα είναι στην πιο επικίνδυνη εμπροσθοφυλακή για να κολλήσουν».

Διερωτήθηκε παράλληλα εάν θα κάνουν το καθήκον τους, όπως έκαναν και διάφοροι άλλοι Άγιοι, ή εάν θα φοβηθούν.

«Θα δώσουμε ένα ποτήρι νερό στον ετοιμοθάνατο αδελφό μας, ή θα σκεφτούμε που θα τους απομονώσουμε και θα τους εγκαταλείψουμε, όπως γίνεται στην Κίνα», διερωτήθηκε.

«Να τι σημαίνει χριστιανός. Έτοιμος να πεθάνει και για το Θεό του και για τον αδερφό του. Και αν πεθάνει για την πατρίδα του γίνεται ήρωας. Αν πεθάνει για τον Χριστό και τον πλησίον του γίνεται Άγιος. Ο πλησίον είναι ανώτερος από την πατρίδα του», είπε.

https://youtu.be/uRNZIAMfVuk

 

Check Also

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή Παράνομη μεταφορά κυνηγετικού πυροβόλου όπλου …

Δολοφονίες στον Κάτω Αμίαντο: Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός – Ο 32χρονος τις πυροβόλησε

Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός από την αυλή εξοχικής κατοικίας στον Κάτω Αμίαντο στην υπόθεση …