Μόνο στις τράπεζες που έχετε λογαρισμό μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Τεράστιες είναι οι ουρές στις τράπεζες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013 καθώς η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι θα πρέπει να απευθυνθείτε για την αγορά του σήματος μόνο σε τράπεζες που διαθέτετε λογαριασμό, διαφορετικά θα περιμένετε άδικα! Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν υπάλληλοι της Εμπορικής Τράπεζας που αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν πολίτες που δεν ήταν “πελάτες” τους.Σύμφωνα με τα «Νέα», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν καταγράψει -μέχρι χθες- 4,5 εκατομμύρια εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών οχημάτων.

Πρακτικά, οκτώ στους δέκα φορολογουμένους είχαν τυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής το οποίο θα πληρώσουν κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, αύριο και τη δευτέρα, τελευταία ημέρα της προθεσμίας.

Οι εισπράξεις ωστόσο δεν ήταν μέχρι χθες ικανοποιητικές καθώς οι πληρωμές τελών κυκλοφορίας φτάνουν τα 520 εκατομμύρια ευρώ (σε σύνολο εκτιμώμενων εσόδων 1,250 δισ. ευρώ), γεγονός που σημαίνει ότι τέσσερις στους δέκα, ενώ έχουν τυπώσει το ειδοποιητήριο, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα, ατελείωτες ουρές σχηματίζουν από σήμερα το πρωί στις εφορίες κάτοχοι αυτοκινήτων, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας, να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αδυνατώντας να πληρώσουν τα τέλη.