Μπουφόν: «Το να σταματήσεις το ποδόσφαιρο είναι ο πρώτος θάνατος»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε σε ενημερωτικό Μέσο του εξωτερικού ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος αναφέρθηκε στην διαφαινόμενη αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Πιο συγκεκριμένα ο έμπειρος Ιταλός τερματοφύλακας μίλησε στο τηλεοπτικό σόου «Tiki Taka» για:

Τον Τζενάρο Γκατούζο: “Είναι ένας άνθρωπος που έχει μελετήσει, που έχει ιδέες όσον αφορά στην τακτική και δικαιολογημένα θυμώνει όταν τον υποβαθμίζουν λέγοντας πως έχει μόνο πάθος και ταμπεραμέντο.

Τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα: «Δεν τον έχω χρίσει εγώ διάδοχό μου, αξίζει από μόνος του αυτό τον τίτλο χάρη στα φυσικά προσόντα που διαθέτει και στις εκπληκτικές εμφανίσεις που κάνει».

Τον δυσκολότερο αντίπαλο που είχε ποτέ: “Ο Ρονάλντο το φαινόμενο ήταν κάτι το εξωπραγματικό και εκείνη την εποχή έμοιαζε με εξωγήινο που έπαιζε με τους ανθρώπους”.

Την αποχώρηση του Τότι: «Τον ξέρω από την εθνική Ιταλίας Κ-15. Έχουμε περάσει 25 χρόνια μαζί και δεν θα πω κάτι καινούριο εάν επιβεβαιώσω πως εκείνος, μαζί με Ντελ Πιέρο, Μπιάτζο, Κασάνο και Πίρλο ήταν τα μεγαλύτερα ταλέντα όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι».

Το πως βλέπει το δικό του φινάλε: “Για όσους ζουν τόσο δυνατά συναισθήματα, όπως για παράδειγμα οι ποδοσφαιριστές, το να σταματήσεις να παίζεις είναι σαν τον πρώτο θάνατο”.

Τους χαμένους τελικούς Champions League: «Έχω παίξει σε τρεις τελικούς και έχασα και τους τρεις. Με την Μίλαν αστοχήσαμε στα τρία από τα πέντε πέναλτι που εκτελέσαμε ενώ στους δύο τελευταίους τελικούς παίξαμε με ανώτερες ομάδες. Με την Μπαρτσελόνα χάσαμε παίζοντας στα ίσα ενώ στο Κάρντιφ ήμασταν πολύ ματαιόδοξοι. Πήγαμε να παίξουμε στα ίσα και έχοντας αυτή τη σκέψη, σημαίνει πως δεν καταλάβαμε πώς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την Ρεάλ Μαδρίτης».