Μπορείτε να εγκαταστήστε από σήμερα το iOS 8…

Όσοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν στη νέα έκδοση του iOS 8 από τώρα με όποια ρίσκα βεβαίως περιέχει αυτή η κίνηση, όπως ασυμβατότητες, μειωμένη σταθερότητα κ.λπ.

Τον Σεπτέμβριο είναι η επίσημη διάθεση του iOS 8, και οι πρώτες εκδόσεις μέχρι τότε αφορούν developers και δεν είναι πλήρως έτοιμες.

Το νέο iOS 8 παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο WWDC 2014, από την Apple, με αρκετά νέα χαρακτηριστικά, με τους περισσότερους χρήστες να περιμένουν με αγωνία την επίσημη διάθεση για τη συσκευή τους.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τα βήματα ώστε να εγκαταστήσετε κι εσείς την πρώιμη αυτή έκδοση του iOS 8 στην συσκευή σας εφ’όσον το επιθυμείτε, ώστε να τη δοκιμάσετε, με δική σας ευθύνη.

Η Apple μας έχει συνηθίσει σε κάθε νέα έκδοση του iOS, να μην υποστηρίζει μία συσκευή κυρίως από τα iPhone. Αυτή τη φορά, το iPhone 4 βγαίνει από τη λίστα των συσκευών που θα αναβαθμιστούν στο iOS 8.

Αναλυτικά οι συσκευές που υποστηρίζουν το iOS 8 είναι: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod touch 5ης γενιάς, iPad 2, iPad με οθόνη Retina, iPad Air, iPad mini και iPad mini με οθόνη Retina.
Καλό είναι πριν την οποιαδήποτε αναβάθμιση λογισμικού, να προηγείται αναβάθμιση του iTunes, ενώ η τελευταία έκδοση 11.2.2, προσφέρει και τις απαραίτητες ενημερώσεις ασφαλείας.

Για να δείτε αν έχετε την τελευταία έκδοση, επιλέξτε Help-> Check for Updates και εγκαταστήστε τις ενημερώσεις.

Επειδή κανείς δε ξέρει αν ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία αναβάθμισης, καλό θα είναι να γίνεται ένα back up των δεδομένων, είτε μέσω του iCloud, είτε μέσω του iTunes.

Για να κατεβάσετε το iOS 8, συνδεθείτε στο iOS Dev Center με το Apple ID σας και εκεί επιλέξτε τα iOS downloads. Εκεί θα βρείτε το iOS 8 σε συμπιεσμένο αρχείο. Μετά την αποσυμπίεση, θα έχετε στον υπολογιστή σας ένα αρχείο με κατάληξη .ipsw.

Συνδέστε τη συσκευή σας με τον υπολογιστή και στα αριστερά του μενού του iTunes επιλέξτε τη συσκευή σας. Στα Windows με πατημένο το Shift επιλέξτε Check for Update. Αντιστοίχως στο Mac, κρατήστε πατημένο το Alt και επιλέξτε Check for Update.

Κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης οπλιστείτε με υπομονή και στο τέλος ακολουθείστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Αν όλα πήγαν καλά, θα έχετε εγκατεστημένο στην συσκευή σας το τελευταίο iOS.