Μπαν γκι-Μουν: Οι δύο ηγέτες μπορούν να υπολογίζουν στον ΟΗΕ και σε μένα

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν, στην δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε με την ευκαιρία της έναρξης της 71ης συνόδου της ΓΣ, εξέφρασε την ετοιμότητα του διεθνούς οργανισμού και του ιδίου να στηρίξουν την πρωτοβουλία των δύο ηγετών στην Κύπρο.

O ΓΓ εξέφρασε ικανοποίηση που οι συνομιλίες υπό τη διευκόλυνση του ειδικού του Συμβούλου για το κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε «συνεχίζουν να σημειώνουν πολύ καλή πρόοδο, με την ενεργητική συμμετοχή, ηγεσία και δέσμευση των δύο Κυπρίων ηγετών, του Ε/κ ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί».
«Εκτιμώ πραγματικά την ηγεσία και τη δέσμευσή τους», πρόσθεσε.

Ανέφερε πως θα συγκαλέσει μία τριμερή συνάντηση στις 25 Σεπτεμβρίου και δήλωσε πολύ ενθαρρυμένος από την ισχυρή δέσμευση των ηγετών «ότι θα ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία εντός του τρέχοντος έτους».

«Τα Ηνωμένα Εθνη είναι πλήρως έτοιμα να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία τους», είπε ο ΓΓ, διευκρινίζοντας ότι «αυτή είναι μία διαδικασία κυπριακής ιδιοκτησίας και ηγεσίας. Τα Ηνωμένα Εθνη τη διευκολύνουν. Μπορούν να υπολογίζουν σε μας και σε μένα», κατέληξε ο Μπαν γκι Μουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ