Μουντιάλ 2014: Το «πάρτι» ξεκίνησε με ένταση και ταραχές

Με μία σύντομη τελετή έναρξης στο Στάδιο του Σάο Πάολο, άρχισε το βράδυ της Πέμπτης το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Περίπου 660 εθελοντές χόρεψαν σάμπα, καποέιρα στο κέντρο του γηπέδου, γύρω από μια φωτεινή μπάλα, η οποία άνοιξε για να βγουν από μέσα οι Τζένιφελ Λόπεζ, η Κλαούντια Λέιτε και ο ράπερ Πίτμπουλ για να τραγουδήσουν το «We are One», επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης.

Η τελετή, η οποία κράτησε λίγο περισσότερο από μισή ώρα, είχε ως θέματα τη φύση, τον άνθρωπο και το ποδόσφαιρο.

Στο γήπεδο εμφανίστηκαν και 64 παιδάκια με τις φανέλες των 32 ομάδων που παίρνουν μέρος στο Μουντιάλ και έπαιξαν μπάλα, την ώρα που στην ηλεκτρονική μπάλα, στο κέντρο του γηπέδου, έδειχνε τις σημαίες των χωρών.

Μετά το τέλος της τελετής έναρξης η σκηνή άδειασε για να βγουν οι ομάδες και να κάνουν το ζέσταμα. Υπενθυμίζεται ότι ο εναρκτήριος αγώνας είναι ανάμεσα στην οικοδέσποινα Βραζιλία και στην Κροατία, στο πλαίσιο του Α’ ομίλου.

Το Μουντιάλ ξεκινά και για ένα μήνα θα αποτελέσει τον άξονα του σύμπαντος για τα εκατομμύρια των πιστών του ποδοσφαίρου. Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε με ένα τρελό πάρτι, με πολύχρωμα κουστούμια και ρυθμούς λάτιν, υπό τους ήχους των φωνών της Τζένιφερ Λόπεζ, του ράπερ Πίτμπουλ και της Βραζιλιάνας Κλαούντια Λέιτε.

Νωρίτερα, πάντως, η περιοχή είχε γίνει τόπος εκτεταμένων επεισοδίων ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε σταθμούς του μετρό για να διαμαρτυρηθούν, ενώ προσπάθησαν να κλείσουν την κεντρική λεωφόρο που οδηγεί στο «Αρένα Κορίνθιανς».