Μουντιάλ: Νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Ιταλίας

Επέλαση των λατινοαμερικανικών χωρών  στο Μουντιάλ  Μουντιάλ της Βραζιλίας, με εκπρόσωπο αυτή τη φορά την εκπληκτική Κόστα Ρίκα, η οποία κατέβαλε την Ιταλία με 1-0.

Η Κόστα Ρίκα πανηγυρίζει ήδη την πρόκριση της στους 16 της διοργάνωσης, καταλαμβάνοντας πιθανότατα και την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο και αφήνοντας πίσω της Ιταλία, Ουρουγουάη και Αγγλία.

Μετά τη Χιλή που έστειλε πρόωρα σπίτι της την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία και την Ουρουγουάη που άφησε χθες εκτός, σε συνδυασμό και με το σημερινό αποτέλεσμα, την Αγγλία, σήμερα ήταν η σειρά της Κόστα Ρίκα να πετύχει μια μεγάλη νίκη επί της Ιταλίας.

Η Κόστα Ρίκα ήταν καλύτερη από τους Ιταλούς καθ` όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και οργάνωση κατάφερε να περιορίσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού της Ιταλίας, με τους ποδοσφαιριστές της να βγάζουν τεράστια ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μονομαχίες με τους Ιταλούς. Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και με γρήγορη ανάπτυξη του παιχνιδιού κατάφερναν να δημιουργούν ευκαιρίες απειλώντας την εστία του Τζιανλουΐτζι Μπουφόν.

Το γκολ που χάρισε τη νίκη-πρόκριση στην Κόστα Ρίκα πέτυχε ο Μπράιαν Ρουίζ στο 44ο λεπτό με κεφαλιά.

Η Ιταλία πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση της στους «16» στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου εναντίον της Ουρουγουάης, με τους Ιταλούς να βολεύονται και με ισοπαλία λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι στην επόμενη φάση η Κόστα Ρίκα θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1. Κόστα Ρίκα 6
2. Ιταλία 3
3. Ουρουγουάη 3
4. Αγγλία 0