Μονόδρομος το πλάνο αποκρατικοποιήσεων

Η Κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει με τον καταρτισμό πλάνου για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, βάσει της μνημονιακής δέσμευσης που ανέλαβε, φαίνεται να ξεκαθάρισε στις συντεχνίες της CYTA ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Εκ μέρους των συντεχνιών της CYTA ο Ηλίας Δημητρίου, είπε σε δηλώσεις του ότι στη συνάντηση ο Υπουργός «ανέφερε με πολλή ειλικρίνεια ότι η μνημονιακή δέσμευση που υπάρχει δεν αφήνει περιθώρια από το να προχωρήσει με τη δημιουργία πλάνου αποκρατικοποιήσεων μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου».

Από πλευράς τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη CYTA επανέλαβαν στον Υπουργό, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, ότι εμμένουν στη θέση τους για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού, τάσσονται «εναντίον του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων» και αναμένουν κατοχύρωση των συνταγματικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, ο διάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί και ο Υπουργός Οικονομικών παραμένει στη διάθεση των συντεχνιών με στόχο να εξευρεθούν εναλλακτικοί τρόποι «για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τη δέσμευση του μνημονίου».

«Ο Υπουργός τόνισε ότι είναι στη διάθεση των συντεχνιών για να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι για να μην προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις» ανέφερε ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι για να βρεθούν τα 1,4δισ, δεν είναι θέμα πλέον πολιτικής της Τρόικας αλλά είναι θέμα να βρεθούν αυτά τα λεφτά».