Μοιραία πτήση για τον Σωκράτους – Τέλος του μήνα θα γύριζε στη Κύπρο

Μοιραία πτήση για τον άτυχο Άριστο Σωκράτους, τον πιλότο. του Boeing 737 που πραγματοποιούσε την πτήση από Ντουμπάι προς Ροστόφ της Ρωσίας και συνετρίβη τα ξημερώματα κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στη νότια Ρωσία

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 38χρονος, δεν ήταν ευχαριστημένος με την εν λόγω εταιρεία ενώ είχε προβεί σε ενέργειες για να αποχωρήσει  και μάλιστα είχε ενημερώσει την «Flydubai» ότι στο τέλος Μαρτίου θα αποχωρούσε από την εταιρεία καθώς είχε εξασφαλίσει εργασία σε άλλη αεροπορική εταιρεία που έχει βάση στη Κύπρο.

Ο Άριστος καταγόταν από τη Λεμεσό, είχε σπουδάσει στην Oxford Aviation Academy και διέμενε στο Ντουμπάι. Δούλευε για χρόνια στη κυπριακή εταιρεία «Helios» και μετά το τραγικό ατύχημα του 2005, που οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρείας, μετακόμισε στο Ντουμπάι. Κυβερνήτης Boeing έγινε τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ το πάθος του ήταν οι αγώνες ταχύτητας με ειδικά διαμορφωμένες μοτοσικλέτες κατασκευασμένες ειδικά για πίστες.

Στο παρελθόν όταν κατάφερνε να παίρνει ολιγοήμερες άδειες από τη δουλειά του, ερχόταν από την Κύπρο στο Κιλκίς μαζί με φανατικούς φίλους της μοτοσικλέτας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Dragstrer Πολυκάστρου. Τελευταία φορά που συμμετείχε σε αγώνες μοτοσικλέτας ήταν το 2013.

Capture

Ποια είναι η αεροπορική εταιρεία FlyDubai

Η Flydubai, η οποία ανήκει στην κυβέρνηση του Ντουμπάι, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2008.

Γνώρισε σημαντική ανάπτυξη στη σκιά της μεγάλης αδελφής της, της εταιρείας Emirates, πρώτης στον κόσμο σε όρους διεθνών επιβατών.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι  η γυναίκα του είναι έγκυος και ότι το  ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από μικρό χρονικό διάστημα, μετακομίζοντας στο Ντουμπάι όπου ήταν η έδρα της αεροπορικής εταιρείας όπου εργαζόταν.