Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται οι  εξελίξεις όσον αφορά την Ελλάδα, η πρόθεση του Προέδρου της Βουλής υποβολής πρότασης νόμου για ποινικοποίηση της άρνησης αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και οι διεργασίες στη Βουλή για το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τον τίτλο «Δυσφορία Προέδρου αλλά και επιμονή Ομήρου» γράφει αν και διάφορα εκτυλίσσονται στο παρασκήνιο, προκειμένου να εκτονωθεί η διαφορά αντιλήψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής από την άλλη εντούτοις ο Πρόεδρος της Βουλής συγκαλεί για σήμερα την Επιτροπή Νομικών για να συζητήσει πρόταση νόμου για ποινικοποίηση της άρνησης αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Αλλού η «Σ» γράφει ότι το πόρισμα Καλλή ενδεχομένως να κρίνει και το μέλλον της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και ότι με δύο καταθέσεις, ίσως τις τελευταίες, συνεχίζει τη διερεύνηση σήμερα. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της Ειρήνης Χαραλαμπίδου και της οικογένειας της έχουν ως τόπο προέλευσης τη Λεμεσό.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο «Νέα αγωνία για την Ελλάδα» γράφει ότι θολό είναι το τοπίο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες για τη λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες το Βερολίνο θεωρεί ασαφείς και ανεπαρκείς και επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Eurogroup δεν θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα αρκετά ζητήματα. Σε άλλο της θέμα η «Α» γράφει ότι με ολοήμερες συνεδρίες, που αρχίζουν σήμερα Δευτέρα, θα προσπαθήσουν οι Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών να ολοκληρώσουν τη συζήτηση των 109 άρθρων του 5ου νομοσχεδίου για την αφερεγγυότητα. Αλλού προβάλλει ανακοίνωση του ΔΗΣΥ με αφορμή τα όσα συζητούνται για τη χρηματοδότηση από την εταιρεία Focus, στην οποία τονίζεται η ετοιμότητά του για θέσπιση αυστηρής νομοθεσίας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα «Ετοιμάζει βαλίτσες ο Άιντα» και γράφει ότι σε Αθήνα και Άγκυρα θα επιδιώξει να ταξιδέψει πριν την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα με στόχο να δημιουργήσει κλίμα και «να εξασφαλίσει στήριξη». Σε άλλο του θέμα ο «Φ» γράφει ότι τρέχει να προλάβει η Βουλή τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 2 Απριλίου, την τελευταία πριν από το Πάσχα όσον αφορά το πέμπτο νομοσχέδιο του πλαισίου αφερεγγυότητας, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο «αγκάθι» παραμένει η ρύθμιση των ευθυνών των εγγυητών. Αλλού γράφει ότι κράτος, τοπικές Αρχές και Συμβούλια Αποχετεύσεων θα χάσουν συνολικά σε ένα χρόνο δεκάδες εκ. ευρώ από το γεγονός ότι προέκυψε κενό στις εκτιμήσεις ακινήτων, όπως υποστηρίζουν Συμβούλια Αποχετεύσεων.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα με τίτλο «Γνώριζαν από πριν;» γράφει ότι εύλογες υποψίες δημιουργεί η ταχύτητα με την οποία ενήργησαν τα μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας για κλείσιμο της FBME (Ομοσπονδιακή Τράπεζα Μέσης Ανατολής) και προσθέτει ότι φαίνεται πως η πληροφόρηση της αμερικανικής FinCen αντλήθηκε από δημοσιεύσεις στον εγχώριο Τύπο, η οποία ενδεχομένως να είχε διαρρεύσει από το ΔΣ καθότι σε μια συνεδρία έγινε λόγος για επιβολή προστίμου στην FBME. Σε άλλο της θέμα η «Χ» προβάλλει αποκλειστικές δηλώσεις στην εφημερίδα του ηγέτη του Podemos σύμφωνα με τον οποίο τυχόν αποτυχία της Ελλάδας θα είναι πρόβλημα για όλους. Αλλού γράφει ότι η Ομόνοια χρειάζεται απαραίτητα να έχει συμμετοχή στης ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού αυτό θα δώσει αρκετές λύσεις στα οικονομικά προβλήματα του σωματείου.