Μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ για τη μέρα της κοινοπολιτείας

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, σε μήνυμα της για την Ημέρα  Κοινοπολιτείας, αναφέρει ότι στη δεύτερη δεκαετία του εικοστού πρώτου αιώνα, ό,τι μοιραζόμαστε, ως μέλη της Κοινοπολιτείας είναι πιο σημαντικό και άξιο προστασίας από κάθε άλλη στιγμή στην ιστορία της Κοινοπολιτείας.

“Είμαστε φύλακες μιας πολύτιμης φλόγας και είναι καθήκον μας όχι μόνο να διατηρήσουμε το λαμπρό της φως, αλλά και να το αναζωπυρώνουμε για τις επόμενες δεκαετίες”, αναφέρει η Βασίλισσα, χαρακτηρίζοντας εύστοχο το γεγονός ότι τιμάται «Η Κοινοπολιτεία των Νέων» αυτή τη μέρα.

“Ως έννοια μοναδική στην ανθρώπινη ιστορία, η Κοινοπολιτεία μπορεί να ακμάσει μόνο εάν οι ιδέες και τα ιδανικά της συνεχίσουν να είναι νεανικά και καινούργια και εάν ανταποκρίνονται σ’ όλες τις γενεές”, αναφέρει.

Όπως σημειώνει “η νεανικότητα και η ζωτικότητα που υποκινούν τις συλλογικές μας προσπάθειες εμφανίστηκαν σε αφθονία πέρσι στη Γλασκώβη. Θα τις ξαναδούμε σε λίγους μήνες όταν οι Νεαροί Ηγέτες από νησιά και ηπείρους θα συγκεντρωθούν για να φτιάξουν νέες φιλίες και να εργαστούν σε συναρπαστικές πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου κόσμου για τις μελλοντικές γενιές”.

Υπενθυμίζει πως τον περασμένο Νοέμβριο στην Ινδία, ταλαντούχοι, νέοι επιστήμονες από πανεπιστήμια και ιδρύματα έρευνας συσκέφθηκαν με διαπρεπείς καθηγητές και πρωτοπόρους ανακαλύψεων στην Επιστημονική Διάσκεψη της Κοινοπολιτείας, όπου μοιράστηκαν σκέψεις για ιδέες και εφευρέσεις που υπόσχονται ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Πρόκειται για συνταρακτικά παραδείγματα του τι σημαίνει «Η Κοινοπολιτεία των Νέων». Είναι μια παγκοσμίως ποικιλόμορφη και χωρίς αποκλεισμούς κοινότητα που διανοίγει νέες δυνατότητες για ανάπτυξη μέσω της εμπιστοσύνης και της ενθάρρυνσης.

Η Ημέρα της Κοινοπολιτείας παρέχει στον καθένα μας, ως μέλη αυτής της παγκόσμιας οικογένειας, την ευκαιρία να επαναδεσμεύσουμε τους εαυτούς μας στην προάσπιση των αξιών της Χάρτας της Κοινοπολιτείας, καταλήγει η Βασίλισσα Ελισάβετ.