Καμμένος: Αν οι εταίροι χτυπήσουν την Ελλάδα θα στείλουμε τους μετανάστες στο Βερολίνο

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος, την ελληνική οικογένεια στην εξαθλίωση»

O Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος δήλωσε πως αν οι εταίροι-πιστωτές προσπαθήσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναστείλει τη συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» και θα στείλει τους μετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος «στο Βερολίνο».

Ο κ. Καμμένος προέβη στη δήλωση αυτή μιλώντας στο εθνικό συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Πρόσθεσε πως εφόσον συμβεί αυτό, η ευθύνη θα βαραίνει εξ’ ολοκλήρου την Ευρώπη, «η οποία θα έχει χτυπήσει την Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στους μετανάστες που θα προωθηθούν στην ΕΕ μπορεί να υπάρχουν και άτομα που «βρίσκονται στο πλευρό» του Ισλαμικού Κράτους.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους για το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Για τον πρώτο είπε ότι «έμεινε όρθιος στο Eurogroup, μόνος με 18 απέναντί του», και για τον ΥΠΕΞ ότι ορθώς προειδοποίησε ότι αν οι εταίροι ωθήσουν, όπως είπε, την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, τότε η Ευρώπη θα πλημμυρίσει τζιχαντιστές μέσω Ελλάδος.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, είπε ότι η κυβέρνηση την οποία στηρίζει έχει αποφασίσει ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος, την ελληνική οικογένεια στην εξαθλίωση», και ότι δεν θα δεχτεί άλλα μέτρα λιτότητας.