ΜΚΟ: Επιμένουν στην άρση της ασυλίας του βουλευτή Α. Κυπριανού

Ομάδα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ζητεί την άρση της ασυλίας του Βουλευτή Ανδρέα Κυπριανού  και έχει ξεκινήσει εκστρατεία συλλογής υπογραφών ώστε να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για το περιστατικό με τη Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Πέραν των 700 ατόμων έχουν ήδη υπογράψει το σχετικό αίτημα και καλείται το κοινό να συνδράμει γιατί η ομάδα αυτή των ΜΚΟ θεωρεί ότι “η άρση της ασυλίας του Βουλευτή αλλά και η καταδίκη του για τα αδικήματα που έχει διαπράξει, θα αποτελέσουν συνάμα και πράξη καταδίκης της έμφυλης βίας και των σεξιστικών συμπεριφορών που δυστυχώς εξακολουθούν να κυριαρχούν στην κυπριακή κοινωνία. Ταυτόχρονα, θα δοθεί το μήνυμα ότι κανένας πολίτης δεν είναι υπεράνω του νόμου, ούτε ακόμα και οι ίδιοι οι Βουλευτές, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες, θα έπρεπε να θεωρούντο υποδείγματα ως προς το σεβασμό και την τήρηση του νόμου”.

Η Αστυνομία φαίνεται εντός των ημερών να ολοκληρώνει το ανακριτικό έργο και πλέον, με βάση το μαρτυρικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί, ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να αποφασίσει κατά πόσο θα προχωρήσει στη διαδικασία άρσης της ασυλίας του εν λόγω Βουλευτή, ώστε να καταστεί εφικτή η προσαγωγή του ενώπιoν της δικαιοσύνης, προστίθεται.

Η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών θα συνεχιστεί, όπως αναφέρεται, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Ιουλίου “και θεωρούμε ότι όσο περισσότερες υπογραφές μαζευτούν, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τον κ. Κληρίδη να αποφανθεί ότι τελικά θα προχωρήσει με την άρση της βουλευτικής ασυλίας του συγκεκριμένου Βουλευτή”.

Αναφέρεται τέλος ότι οι υπογραφές που συγκεντρώνονται σε διαδικτυακό σύνδεσμο  θα παραδοθούν στο Γενικό Εισαγγελέα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. ΟΙ ΜΚΟ είναιι: KISA – Action for Equality, Support, Antiracism, Cyprus Community Media Centre, Accept LGBT Cyprus, Cyprus Stop Trafficking, Caritas Cyprus Migrant Centre, AHDR (Association of Historical Dialogue and Research).