Μιχαηλίδης: Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου παραμένει ενώπιον των δημοτών της Λάρνακας

Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Αλέξης Μιχαηλίδης ανακοίνωσε  ότι παραμένει ως ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία Λάρνακας, εκφράζοντας σεβασμό προς το ΔΗΚΟ και τα κομματικά στελέχη που χθες ψήφισαν υπέρ άλλης υποψηφιότητας και προς την ηγεσία του κόμματος, αλλά δεν “ξεπερνά το σεβασμό, την αγάπη και την έγνοια μου για τη Λάρνακα”.

«Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου για τη δημαρχία της Λάρνακας που εξήγγειλα πριν μερικές βδομάδες», είπε ο Αλέξης Μιχαηλίδης, «παραμένει ενώπιον της κοινωνίας των δημοτών της πόλης μας.

Ήταν σαφέστατη επιθυμία του, είπε, η υποψηφιότητα του να απολάμβανε και της στήριξης του κόμματος του, του ΔΗΚΟ, “εκ μέρους του οποίου υπηρετώ την Λάρνακα για χρόνια».

Δυστυχώς, συνέχισε, «το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Σέβομαι τα κομματικά στελέχη που ψήφισαν χθες. Σέβομαι τον συναγωνιστή που κέρδισε και ασφαλώς σέβομαι την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος. Όσο σεβασμό και να τρέφω όμως απέναντι τους, δεν μπορεί να ξεπερνά το σεβασμό, την αγάπη και την έγνοια μου για τη Λάρνακα».

Η εκλογή δημάρχου, ανέφερε, αφορά πρωτίστως την τοπική κοινωνία και πολύ λιγότερο τις κομματικές διεργασίες. Και η υποψηφιότητα του, σημείωσε, δεν ήταν και δεν θα γίνει κομματική, αλλά θα παραμείνει υποψηφιότητα από τη Λάρνακα, προς τη Λάρνακα.

Εξέφρασε ευχαριστίες προς το ΔΗΣΥ και άλλα οργανωμένα σύνολα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, όπως και «τους δημότες της Λάρνακας από το ΔΗΚΟ και τα άλλα κόμματα, που από χθες βράδυ και δημόσια με προτρέπουν να συνεχίσω. Θα συνεχίσω για τους ίδιους ακριβώς λόγους που ξεκίνησα. Για τη Λάρνακα».

«Σχετικά με την απαίτηση/προϋπόθεση του ΔΗΚΟ να υπογραφεί δέσμευση σεβασμού του αποτελέσματος», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, «η προτεινόμενη απάντηση είναι η ακόλουθη:

Αποτάθηκα προς το κόμμα μου, το ΔΗΚΟ όπως και προς τον ΔΗΣΥ για να στηρίξουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα που είχα εξαγγείλει πριν τα κόμματα ανακοινώσουν τις διαδικασίες που θα ακολουθούσαν”.

Το κάθε κόμμα, συμπλήρωσε, έθεσε τις δικές του προϋποθέσεις και χρονοδιαγράμματα, με το ΔΗΚΟ να ζητά τη δέσμευση σεβασμού του αποτελέσματος. “Εφόσον ζητούσα την στήριξη των δύο κομμάτων, όφειλα να σεβαστώ τις διαδικασίες τους. Ουδέποτε όμως η ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου ήταν υπό την αίρεση οποιασδήποτε κομματικής απόφασης», δήλωσε.

«Γι’ αυτό σήμερα», κατέληξε ο Αλέξης Μιχαηλίδης, «απλά ανακοινώνω ότι συνεχίζω να διεκδικώ την ψήφο της κοινωνίας της Λάρνακας».