Μιτσερό – έρευνες για 6χρονη: Αρχίζει αύριο η άντληση νερού από το φρεάτιο

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για εντοπισμό της 6χρονης κόρης της 38χρονης Mary Rose, της οποίας το πτώμα εντοπίστηκε στο μεταλλείο του Μιτσερού.

Στο εγκαταλελειμένο μεταλλείο Μιτσερού έσπευσαν αργά το απόγευμα ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

Οι ανώτεροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, αποφάσισαν να ζητήσουν τη συνδρομή ιδιωτών που απασχολούνται στο τομεά των γεωτρήσεων και πρώην εργαζόμενων στο μεταλλείο, ώστε να επισπευτούν οι έρευνες και να διαπιστωθεί εάν μητέρα και κόρη είχαν την ίδια τραγική κατάληξη.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, Νεόφυτο Σιάηλο, η άντληση του νερού θα αρχίσει αύριο και θα διαρκέσει για δυο ημέρες.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα αρχίσει η άντληση νερού από το φρεάτιο και ανάλογα με την απόδοση των αντλιών, θα υπολογισθεί και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να αδειάσει.

Όσο θα κατεβαίνει η στάθμη του νερού, όπως είπε, θα συνεχίσουν οι προσπάθειες με τις υποβρύχιες κάμερες νοουμένου ότι υπάρχει και ασφάλεια. Όπως εξήγησε, ο εξοπλισμός έχει τη δυνατότητα κατάδυσης σε βάθος πενήντα μέτρων, ενώ το φρεάτιο έχει συνολικό βάθος εκατόν τριάντα περίπου μέτρων.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 6χρονου κοριτσιού επεκτείνονται και στο εξωτερικό.  Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, δήλωσε πως οι Αρχές θα ζητήσουν τη συνδρομή της Interpol και της Europol για έρευνες και εξετάσεις σε Ρουμανία και Φιλιππίνες, αναφορικά με το ενδεχόμενο μετάβασης του παιδιού με άλλο πρόσωπο ή άλλα πρόσωπα στο εξωτερικό.

Σήμερα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε την έκδοση εντάλματος προσωποκράτησης για οκτώ ημέρες εναντίον του 33χρονου Ρούμανου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση.