Μιτσερό: Άρχισαν οι έρευνες για εντοπισμό της σορού της 6χρονης

Συνεχίζονται και σήμερα για 10η μέρα, οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στου Ξυλιάτο,  για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra.

Οι προσπάθειες χθες παρέμειναν άκαρπες  σε Ξυλιάτο και Μιτσερό, ενώ συνεχίζεται το θρίλερ μετά και την ανεύρεση δυο σορών στο φρεάτιο του τρόμου.

Χθες ο  Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, δήλωσε ότι αναγκάστηκαν να παγώσουν μέχρι νεοτέρας τις έρευνες στο φρεάτιο λόγω κάμψης στις δοκούς.

Ανέφερε πως λόγω κάμψης μεταλλικών δοκών που κρατούν τα αναβατόρια του, ο χώρος ασφαλίστηκε και η επιχείρηση διεκόπη έως ότου σπεύσουν στο σημείο ειδικοί, για να συντηρήσουν το σημείο και να ασφαλίσουν τις συγκεκριμένες δοκούς.

Όπως επισήμανε, «απομένει το κεντρικό σημείο του λάκκου που πρέπει να ερευνηθεί και καθότι υπάρχει θέμα ασφαλείας  σήμερα, ειδικοί θα βρεθούν στο σημείο, για να ασφαλίσουν τα αναβατόρια, μέχρι να μην υπάρχει κίνδυνος υποχώρησης τους, για να διενεργηθεί με ασφάλεια η περαιτέρω έρευνα».

Όσον αφορά το χρόνο που θα πάρει η διαδικασία για ασφάλιση των αναβατορίων ο κ. Τράγκολας είπε πως, «αυτό θα ξεκαθαρίσει σήμερα, μετά από την επίσκεψη ειδικών στο φρεάτιο, που θα αξιολογήσουν τον βαθμό επικινδυνότητας και θα αναλύσουν το πώς τα αναβατόρια θα στερεωθούν. Αφού διερευνηθεί το κεντρικό φρεάτιο θα προχωρήσουμε σε άλλο εναλλακτικό τρόπο έρευνας»