Μητσόπουλος:”Να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών ενωμένοι”

Η ιστορία και η αδυσώπητη κρισιμότητα των καιρών επιτάσσουν όπως ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και ορθώσουμε το ανάστημα και το φρόνημά μας απέναντι στις σημερινές δοκιμασίες που περνά ο τόπος μας, δήλωσε  ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος .

Σε επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο των ηρώων και αγνοουμένων της κοινότητας Επτακώμης, ο κ. Μητσόπουλος τόνισε ότι ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων και επιλογών, «οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις ενωμένοι, αναχαιτίζοντας τις τουρκικές επιβουλές και αξιοποιώντας τις νέες ευκαιρίες που διαγράφονται στον εθνικό μας ορίζοντα».

«Ετούτες τις πικρές μέρες της μνήμης και της οδύνης είναι ευκαιρία να διατρανώσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ότι η ένταση της οικονομικής κρίσης δεν θα κάμψει την πίστη και τη θέλησή μας για ένα καλύτερο αύριο. Ότι οι πρόσκαιρες δοκιμασίες δεν θα αλλοτριώσουν το φρόνημά μας και δεν θα μας καταστήσουν ευάλωτους σε αθέμιτες πιέσεις και απαράδεκτους εκβιασμούς», δήλωσε ο κ. Μητσόπουλος.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι «οφείλουμε να ανοίξουμε νέους ορίζοντες δράσης και να θωρακίσουμε την πατρίδα μας απέναντι σε προκλήσεις, κινδύνους και απειλές, να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα σεμνότητας, αλλά και αξιοπρέπειας, ότι δεν θα λυγίσουμε και δεν θα καμφθούμε, μέχρι τελικά να νικήσουμε».

Ο κ. Μητσόπουλος διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης αλλά και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας «να μην ενδώσουμε στις προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας και να μην υποχωρήσουμε σε αθέμιτες πιέσεις».

Συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς αξιοποιούμε μεθοδικά την ιστορική χρονική και πολιτική συγκυρία, θωρακίζουμε την πατρίδα μας οικοδομώντας ένα ισχυρό πλέγμα συμμαχιών, ένα τόξο πολιτικής και στρατηγικής ασφάλειας που ανοίγει νέους εθνικούς, πολιτικούς και οικονομικούς ορίζοντες».

Αναφερόμενος στους ήρωες και αγνοούμενους της Επτακώμης, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι η απόδοση της οφειλόμενης τιμής «αποτελεί ελάχιστη πράξη χρέους προς όσους αυτοβούλως προέταξαν τη λεβεντιά της ψυχής τους απέναντι στην κατακτητική μανία του Τούρκου εισβολέα».

« Η ελάχιστη οφειλή απέναντι στους νεκρούς της Επτακώμης, αλλά και όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την προστασία της δημοκρατίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της πατρίδας μας, επιτάσσει την αδιάλειπτη συνέχιση του αγώνα μας με τρόπο όμως σύγχρονο, τεκμηριωμένο και πειστικό που να ξεπερνά την εύλογη κόπωση που έχει προκαλέσει σε δικούς και ξένους η άγονη παρέλευση του χρόνου», κατέληξε ο κ. Μητσόπουλος.