Μητσοτάκης σε συνταξιούχους: Θα χάσετε δύο συντάξεις με το νέο Μνημόνιο

Tις συνέπειες του νέου τέταρτου Μνημονίου που θα ψηφίσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνταξιούχους με τους οποίους συναντήθηκε στην Καλλιθέα.

Παράλληλα τους ξεκάθαρισε ότι ο ίδιος δεν υπόσχεται διορισμούς στο Δημόσιο, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και αυτόματη επιστροφή των συντάξεων στα επίπεδα του παρελθόντος.

«Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας. Αλλά, όχι να ταΐζετε εσείς τα παιδιά σας, επειδή είναι άνεργα. Δεν είναι αυτό το όραμά μου για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Επιτέθηκε, δε, στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αυτοί που υπόσχονταν ότι θα δώσουν 13η σύνταξη, θα κόψουν και την 11η και την 12η. Η μείωση των συντάξεων θα αφορά παραπάνω από 1.000.000 συνταξιούχους. Και θα έχουμε και τη μείωση του αφορολόγητου. Άρα, θα σας κοπούν δυο συντάξεις. Μία από τη μείωση των συντάξεων και μία δεύτερη από το αφορολόγητο, γιατί για πρώτη φορά, θα χρειαστεί να πληρώσετε φόρο».

Έκανε λόγο για «μια πολύ μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού» τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για μέτρα 3,6 δισ. ευρώ το 2019 και το 2020. «Αυτά τα ξέρουμε. Είναι σίγουρα. Δεν τα γλιτώνουμε, διότι τα ψηφίζει. Και έχουν τη δική του σφραγίδα και τη δική του υπογραφή. Ταυτόχρονα, έρχεται και λέει ότι θα υπάρχουν κάποια αντίμετρα, αν καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιους υπερβολικά υψηλούς στόχους. Νομίζω ότι κανείς δεν τον πιστεύει. Διότι όλοι ξέρουν πάρα πολύ καλά τι ήταν αυτά τα οποία υποσχέθηκε στο παρελθόν και τι κάνει σήμερα» πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας ειδικότερα για τα αντίμετρα εξήγησε στους συνομιλητές του ότι «έτσι όπως είναι δομημένα αφορούν τους πιο προνομιούχους. Περισσότερο κερδισμένοι θα είναι οι πιο προνομιούχοι. Άρα, στην ουσία, κόβουν από τους πιο αδύναμους για να επιστρέψουν κάποια χρήματα, ενδεχομένως, σε αυτούς που δεν το έχουν τόσο πολύ ανάγκη».

Τους κάλεσε, ακόμα, να θυμούνται ότι πριν από ένα χρόνο «αυτά τα μέτρα, δεν μας τα ζητούσε κανείς. Και, αν δεν είχε πέσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, δεν θα είχαμε άλλες περικοπές συντάξεων, όπως αυτές επιβλήθηκαν από την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».

Όπως είπε όλα αυτά γίνονται «για να μείνουν στην καρέκλα τους. Γιατί αυτό είναι το μόνο που τους νοιάζει. Να μείνουν στην καρέκλα της εξουσίας. Τα δίνουν όλα. Δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα και μας έρχεται ένας πολύ βαρύς λογαριασμός».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε ότι «υπάρχει άλλη πολιτική. Αυτό μην το ξεχνάτε. Εμείς θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα. Θα πάμε μέχρι και την τελευταία γωνιά της Ελλάδας για να πείσουμε ότι υπάρχει άλλη πολιτική πρόταση. Αργά ή γρήγορα, αυτή η Κυβέρνηση θα φύγει. Θα έρθει μια άλλη Κυβέρνηση – ελπίζω με μια ισχυρή λαϊκή εντολή – η οποία δεν θα έχει κοροϊδέψει τους πολίτες. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας πω “Ξέρετε, την επόμενη μέρα, θα γυρίσω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν”. Δεν θα το πω, γιατί δεν μπορώ να το κάνω. Και δεν πρόκειται να πω ψέματα. Θα σας πω μόνο ότι, όταν θα πάρει μπροστά για τα καλά η μηχανή της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, τότε και το ασφαλιστικό μας σύστημα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση».