Μητσοτάκης : “Η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση 90-93′”

Κατάμεστο ήταν χθες το απόγευμα το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη “Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993”.

Το βιβλίο επιμελήθηκε ο υπουργός Οικονομικών επί των ημερών του Γιάννης Παλαιοκρασσάς, ενώ τον πρόλογο υπογράφει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για όλους και για όλα και όπως ήταν αναμενόμενο έξω απο τα δόντια. Υποστήριξε πως η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική εάν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνησή του, ενώ άφησε σοβαρές αιχμές κατά των επόμενων κυβερνήσεων και κυρίως του Ανδρέα Παπανδρέου που όπως είπε εκτόξευσε τον χρέος της χώρας.

Σοβαρές αιχμές, ωστόσο άφησε και κατά των πολιτικών που ακολούθησαν τόσο ο Μιλτιάδης Έβερτ όσο και ο Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Μητσοτάκης που χειροκροτήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ζήτησε απο την παρούσα κυβέρνηση να προβεί σε πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και σε απολύσεις από το δημόσιο, ενώ κάλεσε το σύνολο των πολιτικών να μιλήσουν ειλικρινά προς τον ελληνικό λαό.

Να σημειώσουμε πως στις πρώτες σειρές των καθισμάτων ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε τους Γ. Καρατζαφέρη, Π. Καμμένο, Φ. Κουβέλη, Ε. Μεϊμαράκη, Γ. Καμίνη και Μ. Γλέζο.

Πάντως το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν προσωπικότητες απο τον πολιτκό και οικονομικό χώρο, ενώ ηχηρή ήταν η απουσία των Αντώνη Σαμαρά και Κώνσταντίνου Καραμανλή.