Μητσοτάκης: Βατερλό για το ΣΥΡΙΖΑ η Μάλτα

Σε πολύ υψηλούς τόνους ήταν η ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγείαα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ επικέντρωσε την ομιλία του στα αποτελέσματα του Eurogroup, που έγινε στη Μάλτα μιλώντας για Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι αυτό που συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση είναι ένα 4ο Μνημόνιο που δεσμεύει τη χώρα χωρίς χρηματοδότηση. «Πίσω από το προπέτασμα του λευκού καπνού της Μάλτας υπάρχει πολύ γκρίζο…» σημείωσε ο Μητσοτάκης και ανέφερε ότι τα μέτρα που έρχονται θα είναι οδυνηρά για όλους τους Έλληνες, μια και η κυβέρνηση υπέγραψε τέταρτο Μνημόνιο, χωρίς μάλιστα να πάρει ούτε ένα ευρώ.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, που επανέφερε το αίτημα για εκλογές, υπογράμμισε ότι η καθυστέρηση συνεχίζει να έχει τεράστιο κόστος στην ελληνική οικονομία και ότι η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της. «Υποθηκεύετε το μέλλον της χώρας ως αντίμετρο για την αναξιοπιστία της κυβέρνησης» ανέφερε στα κυβερνητικά έδρανα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα κάνατε θάλασσα και πήγατε τη χώρα στο βυθό» είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επισήμανε μάλιστα ότι στη Μάλτα συμφωνήθηκαν με τους δανειστές μέτρα 3,6 δις ευρώ για το 2019 και το 2020 τα οποία προστίθενται στα 9 δις ευρώ που ήδη έχει πάρει η κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης άσκησε, όμως, κριτική και στους δανειστές για το οικονομικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε στη Μάλτα. Καταλόγισε, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι «με την ανοχή των θεσμών» χρηματοδοτεί το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε ταυτόχρονα την κυβέρνηση για την έμφαση που δίνει στα αντίμετρα λέγοντας ότι τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν ξεπεραστούν οι στόχοι του πλεονάσματος. Υποστήριξε επίσης ότι πρόβλεψη για αντίμετρα υπήρχε από την αρχή των μνημονίων. Αναφερόμενος στο θέμα της συζήτησης που ήταν η Εξεταστική για την Υγεία την ενέταξε σε επικοινωνιακή προσπάθεια «σκανδαλολογίας» αλλά ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα την στηρίξει υπό τον όρο ότι θα επεκταθεί χρονικά προκειμένου να συμπεριλάβει τόσο τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το 1996, όταν ήταν ΓΓ Υγείας ο Π. Κουρουμπλής.

«Θέλετε να αποφύγετε το 1996 γιατί τότε ήταν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας ο Κουρουμπλής. Για να αποφύγετε τον έλεγχο κόβετε μια χρονιά από την κυβέρνηση Σημίτη» είπε στην κυβέρνηση. «Έχετε λερωμένη τη φωλιά σας. Είστε υπηρέτες της αδιαφάνειας στο χώρο της Υγείας. Είστε προστάτες του παλιού» κατηγόρησε την κυβέρνηση και κατέληξε λέγοντας ότι πρόθεσή του, όταν γίνει κυβέρνηση, είναι να ανατραπεί το διχαστικό κλίμα που καλλιεργείται σήμερα.