Με «Green Pass» πανηγύρισαν 20,000 Ομονοιάτες, αλλά χωρίς μάσκες

Με «Green Pass» πανηγύρισαν 20,000 Ομονοιάτες, χθες βράδυ αλλά δυστυχώς, χωρίς μάσκες.

Ξέφρενοι ήταν οι πανηγυρισμοί χθες βράδυ στο γήπεδο της Ομόνοιας, «Ηλίας Πούλλος». Περίπου 20,000 οπαδοί της Ομόνοιας πανηγύρισαν για τη κατάκτηση του 21ου τίτλου πρωταθλήματος, μετά από 11 χρόνια.

Οπως θα δείτε και στις εικόνες επικρατούσε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα, αναμμένα βεγγαλικά και χιλιάδες κόσμου, χωρίς όμως τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης με την πλειοψηφία να μην φορούν προστατευτικές μάσκες για προστασία από τον κορωνοϊό.

Οι επικρίσεις ήταν έντονες από πολίτες για τους πανηγυρισμούς των φίλων της Ομόνοιας γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα ενώ καθημερινά καταγγέλονται πολίτες για τη μη χρήση μάσκας ακόμα και ενώ βρίσκονται σε αυτοκίνητα.

Ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε ότι οι Αρχές είχαν εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο τόσο για τη Λευκωσία, όσο για άλλες πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας.

“Το θετικό ανάμεσα σε άλλα είναι ότι δεν σημειώθηκε οποιοδήποτε επεισόδιο και δεν προέκυψε κανένα θέμα.”

Ερωτηθείς ο κ.Ανδρέου αναφορικά με τις προφανείς παραβιάσεων των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είπε ότι “οποιαδήποτε διαφορετική παρέμβαση της Αστυνομίας, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.”

Πάντως αυτοί που έδωσαν την άδεια για αυτή τη φιέστα φέρουν και την ευθύνη για τυχόν πισωγυρίσματα με τη κατάσταση με τη πανδημία αφού ούτε safepass, ελέγχθηκε από κανένα ούτε μάσκες, ούτε αποστάσεις τηρούσε κανένας.