Με φλογοβόλο εκτέλεσε υπουργό του ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση με τον ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος φέρεται να εκτέλεσε με φλογοβόλο όπλο υπουργό της κυβέρνησής του.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ασφαλείας της Βόρειας Κορέας εκτελέστηκε με φλογοβόλο όπλο μετά από απόφαση του Κιμ Γιονγκ-Ουν, όπως αναφέρει η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Chosun Ilbo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές από ανώτατο αξιωματούχο που δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ο υφυπουργός Δημόσιας Ασφαλείας Σανγκ Χον πλήρωσε το γεγονός πως είχε καλές σχέσεις με τον θείο του πολιτικού ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο οποίος επίσης εκτελέστηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και με τη σάρκα του οποίου είχε ταΐσει πέρυσι περισσότερα από 100 σκυλιά.

Τη νέα φρικιαστική είδηση δημοσίευσε πρώτη η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα «Chosun Ilbo», επικαλούμενη ανώτατο αξιωματούχο. Σύμφωνα με την ανώνυμη αυτή πηγή, ο Σανγκ Χον, ο υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Βόρειας Κορέας εκτελέστηκε από τον Κιμ Γιονγκ Ουν επειδή εξακολουθούσε να διοικεί το υπουργείο του με τον τρόπο που το έκανε και ο εκλειπών θείος του ηγέτη.

Τον περασμένο χρόνο ο Γιονγκ Ουν είχε υποστηρίξει ότι ο θείος του, Γιανγκ Σονγκ Ταέκ, είχε μετατρέψει το υπουργείο του σε παράρτημα όπου εξυπηρετούσε τις δουλειές του γι’ αυτό και είχε διατάξει τη θανάτωσή του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Mirror, συνολικά 11 ακόμη ανώτεροι αξιωματούχοι έχουν εκτελεστεί ή κρατούνται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του καθεστώτος. Το 2012, μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να εκτέλεσε τον υφυπουργό Άμυνας επειδή κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους για το θάνατο του Κιμ Γιονγλ – Ιλ έπινε αλκοολούχα ποτά.